Världens orättvisor #1

Okej, vi vet att det finns otaliga orättvisor i här världen men just nu tar nog jag hem priset. I går inhandlades det fyra stycken öl åt mig, att ha och mumsa på kvällen till ära. Den spenderades först hemma hos Tim & Maria med tacopaj, senare på Hugos för att lyssna till Lykke Li. På någon outgrundlig anledning blev jag dock askalas på de här fyra ölen och kvällen som skulle bli toppen blev botten. Hemgång kl 23. Fyra öl? Måste ha haft en fantastiskt dålig dagsform, för jag tror inte att det finns någon annan anledning. Hursomhelst, godmorgon Norrköping - kl 19 på kvällen! Nu börjar min dag, hamburgare och strips ska intagas, därefter en välförtjänt dusch.

Jag skulle aldrig vara såhär bitter annars, men jag förtjänade faktiskt inte den här bakisdagen! Hujedamej.

Louise

I'm off!

Sista inlägget av mig innan jag sätter mig på planet till Liverpool. Allting är packat och klart. Sista lunchlådan intages i detta nu. Är konstigt nog inte ett dugg nervös eller något sånt där. Man brukar ju alltid känns ett visst pirr, men det känns bara hur kul som helst faktiskt. Jag får försöka föra över mitt lugn till en viss annan medresenär som inte är lika lugn. Frida alltså. Hon har beordrat oss att distrahera henne med diverse spel och lekar. Jag har med mig Yatzy, och sen ska vi titta på något Frasieravsnitt på iPoden. Det ska nog gå bra!

Det enda jobbiga med resan är att vara utan min underbara, fantastiska, gulliga, bästa sambo och flickvän Maria. Två veckor! Egentligen är det ju inte så lång tid, men efter lite research kom vi fram till att det är den längsta perioden vi har varit ifrån varandra sedan vi träffades. Tur att det finns telefon, mail och SMS. Vi ses på lördag den 15:e mars, älskling. Jag älskar dig.

I'm off! Jag bjuder på den här bilden tills nästa gång vi hörs! Lite lagom fina bilder från Familjen Kochs julfirande i Härnösand.

image81
Jag och Maja

image82
Jag och Mamma

image83
Jag och Marcus

image84
Jag och Pappa

Vilken underbar familj jag har! Vi ses till påsk! //Tim

Plugg och kreativitet i köket!

Jösses va mycket litteratur jag har kvar att ta mig igenom innan tentan nästa torsdag. Men jag har en plan som jag hoppas ska fungera. Man måste sätta upp realistiska delmål med sitt läsande så att man kan känna sig nöjd!

Igår var det ju stor bokreagalapremiär! Jag fyndade fyra böcker. En världsatlas, Hasse och Tage-boken, en tapasbok och "Silvermasken" av Peter Englund. Och i kväll var det dax för nästa klipptillfälle: "nattrea" på Musikbörsen. Jag gick dit för att försöka fynda en elbas! Men, jag har varit på gång att konstatera det tidigare och nu gör jag det deffinitivt, det är ett tveksamt sortiment de har på Musikbörsen. Visst, de har Fender och Gibson men resten känns rätt B. Jag måste helt enkelt ta mig till Linköping där både JAM och 4SOUND finns så man kan hitta nått bra som inte kostar skjortan!

Istället för att gå hem och spela bas som det var tänkt, gick jag till Hemköp och köpte lite rolig mat! Det blev tempura på sötpotatis, räkor, bläckfisk, sockerärtor, lök, färsk broccoli och brieost! Riktigt trevligt och gott! Inspirationen har flödat i köket den senaste tiden! Önskar att det fanns lite bilder att delge från min pasta pomodoro med färsk makrill från igår, den finfina peston eller tims och min kumminfläskcarbonara! Men det finns det tyvärr inte. Så ni får helt enkelt ta mig på orden när jag säger att inspirationen flödar i köket!


//Jon

Nåt jäkla virus...

I fredags blev jag sjuk. Hade jätteont i halsen när jag vaknade. Under hela helgen kände jag mig sen sådär emlig och sjuk i kroppen. Jag missade därmed sista seriematchen i söndags (förlust med 3-5 mot Oxelösund på en is med ungefär 5 cm vatten ovanpå, så det gjorde inte så mycket). Men sjukdomen kändes bättre och bättre, så jag tänkte testa att vara med och träna igår, eftersom det är två kvalmatcher nu i veckan. Det gick inte så bra, och när jag vaknade imorse var det inte bättre, så jag får helt enkelt hoppa över matchen ikväll. Känns inte så kul, det är ju de här matcherna man sett fram emot hela säsongen. Att kvala till Allsvenskan liksom! Men men.. som det kändes på träningen igår så går det inte. Var helt slut och slö i både kroppen och huvudet..


Inget mer av det här i vinter, verkar det som.. Men visst ser jag grymt bra ut här? Det måste ni erkänna! Bollen under total kontroll, samtidigt som jag håller undan motståndaren! :)
image79


Får satsa på att bli frisk inför Englandsresan istället. På fredag åker vi, helt sjukt (HAHA)! Jag började skriva en packningslista igår, ukulelen ska bland annat med! Man måste ju ha något att spendera alla hostelkvällarna med! :) Det ska bli så jäkla kul. Allting!

Nu ska jag laga kikärtssås med morötter och creme fraiche! Vi hörs och ses deu!

//Tim

Ice cold

Kvällsglass i form av mango sorbet och viol.
Ett lagomt bra avslut på dagen.

image78
Gissa vem som är vem.

Praktik premiär

Idag var min första dag på min praktikplats, Industriannonsbyrå i Linköping. Där ska jag befinna mig under de närmaste fem veckor.  Riktigt kul första dag måste jag säga. Det kändes som att vi (två praktikanter är vi, jag och Patrik) var efterlängtade och välbehövlig hjälp för byrån, som med mina mått mätt verkar ha tok mycket kunder. Man slängdes direkt in i arbetet. Idag har jag gjort research för en jubileums bok, pratat med kund, satt layout och originalat  Linköpings Chokladfestivals programfolder. Riktigt kul var det ska jag säga - att göra någonting själv "på riktigt". Nu har jag precis ätit  mumsig pastasås med kikärtor som lilla Tim lagat åt mig och ska snart lägga mig på soffan och vila lite. Det tar på krafterna det här med riktigt arbete.
Kram på er / Maria

image77

Helgens bravader

En lite sen uppdatering av helgens bravader
Lördagen blev en riktigt trevlig dag, trots rapportskrivning för mig och louise tillsammans med girlsen hade vi det riktigt fint. Vi fick ihop våra 15 sidor varumärkesanalys och kunde avnjuta underbart aprikosbröd med brieost som söta Pauline hade tagit med. Nöjd!
Till kvällen hade våra underbara pojkar fixat sushi, och vi fick tips  om en modevisning och vidare festligheter hemma hos Nippe. Så det var bara att svirra om, mumsa i oss lite sushi och sedan fortsatte vi hem till Nippe för lite häng i kollektivet. Det blev ingen modevisning tyvärr, men väl en trevlig stund på Knäppingen, dit ska vi gå igen, mys!
En bra dag kort och gott!

image66

Sushin åt vi upp så snabbt att den inte ens hann vara med på bild. Fantastiskt gott!

Jon säger något på östgötska hemma hos Nippe
image67

Louise har fått sig en melondrink
image69

Vi drog oss vidare till Knäppingen ungefär samtidigt som lägenheten invaderades av pojkar iklädda björnkostym.
image70

image74

Gudrun och jag

Tisdagen den 11e mars börjar jag min praktik på Gudrun Sjödén Design. Efter fredagens besök på företaget känns allting hur bra som helst. Jag kommer räkna dagarna tills att det är dags! Min handledare verkar otroligt mysig och ska göra upp en plan över vad jag kommer att få göra under vistelsen. Hittills har jag fått veta att jag ska vara med på lite olika saker på PR/kommunikationsavdelningen men framförallt ska jag hjälpa till att förbereda inför deras kommande modevisning. En rolig sak är att jag ska få hjälpa självaste Gudrun med en fotografering för deras hemmakollektion, sicken erfarenhet! Helt klart någonting att skriva in i sitt CV!

Gudrun Sjödéns kläder har aldrig varit riktigt min grej, lite för mycket kulturtant med ett virrvarr av färger och mönster. Dock älskar jag deras skor och en hel del accossearer, men med hela kittet skulle jag känna mig helt fel. För övrigt finns det inte en chans att skulle ha råd att köpa något som inte har kommit ut på rea. Priserna är rejält i överkant för min lilla ekonomi.

Hursomhelst, jag tycker att det verkar som om kläderna blir alltmer tilltalande, jag kan väl inte redan ha börjat bli en kulturtant?? Nä, jag tror faktiskt att deras kläder har förändrats och att de nu också börjar söka sig till en lite yngre målgrupp.

image62

image64
Bilder från Gudrun Sjödéns vårkollektion.

Kul att få möta våren i Stockholm också, jag hittar ganska dåligt men nu ska det bli ändring på det! Söder kommer bli mitt hemmakvarter eftersom jag ska bo hos min kära moster och hennes vovve. Det kommer bli trångt med roligt!

/Louise

Kris!

Den ultimata krissituationen har inträffat! Det är just nu fulkomlig härdsmälta i vårat vardagsrum. DVD-spelaren har gått vidare till den stora elektronikhimlen. Och det vore väl ingen större katastrof om jag inte just hade köpt "Vita Huset" säsong 6 på DVD! En viktig del i mitt pluggande är att belöna mig själv med Vita Huset när jag varit duktig och läst! Nu går inte det! För att ytterligare spä på eländet kan jag meddela att den första skivan i boxen sitter i spelaren och den går inte att få ut! Jag är rädd för att jag måste göra det med våld.

Det ser ut som att det blir en promenad ner på stan för att införskaffa en ny spelare helt enkelt. För såhär kan vi inte ha det!


//Jon

Old English

Ohthere sæde his hlaforde, Ælfrede cyninge, þæt he ealra Norðmonna norþmest bude. He cwæþ þæt he bude on þæm lande norþweardum wiþ þa Westsæ.

Översätt texten. Vilket case är det i det ordet? Där då? Och där? Varför då? Vilket gender blir det då? Varför använder man just den tidsformen där? Ackusativ, normativ, dativ, genitiv, neuter, maskulin, feminin...

Detta är min hemtenta. Ungefär. Jag fattar inte mycket. Men tentan i British Cultural Studies igår kändes förvånansvärt bra faktiskt. Ska bli så otroligt skönt när den här hemtentan också är avklarad, och vi åker iväg till Chester!

Jag vill ha kväll, så att jag kan kolla på fotboll istället. Arsenal vinner med 2-0 idag!

Fynd med nostalgi...

Louise fyndade denna svenska skivklassiker förra helgen på Erikshjälpen i Norrköping. 10 kronor får man väl betrakta som ett fyndpris! Den här skivan kom ut 1983. Under den tiden var detta mina föräldrar och mosters band som mest aktiva med ca 500 gig/år. Det är för övrigt min pappa som har målat det fina omslaget! I september/oktober i år är det 25 år sedan "Länge Leve Livet" kom ut. Många fans hoppas på en jubileumsturné!



//Jon

Revival Time!

Jag har fått en av mina återkommande revivals av gamla band som jag lyssnade på för ungefär 10 år sedan igen. NU handlar det om R.E.M. Under en period på slutet av 80-talet och början av 90-talet var de ju helt otroliga. Skivor som Document, Out of Time, Automatic For The People, New Adventures In Hi-Fi och Reveal.. Alla är klassiker! Min favoritlåt just nu är Sweetness Follows, från skivan Automatic for the People från 1992. Den är en sån perfekt Tim-låt. Så sjukt snygga melodier, sorglig fast ändå hoppfull, man får en varm men ändå lite tom känsla i sig när man lyssnar på den. Bara de första textraderna är fantastiska:

Readying to bury your father and your mother, what did you think when you lost another?
I used to wonder why did you bother, distanced from one, blind to the other?


image59


Detta är inte någon officiell video, men det var det enda klippet jag hittade med hela låten. LYSSNA OCH NJUT.

Vill ni ha mer av Michael Stipe och hans underbara röst och kropsspråk, så titta på det här klippet från början av 90-talet någon gång, när de kör Half a World Away akustiskt på en BBC-show. (Han hade HÅR på den tiden!)

/Tim

Dagens kreativa

Efter duggan belönade jag mig med en köpkaffe och ett besök i macsalen, i sällskap av en wacompenna. Är fortfarande nybörjare men jag tycker att det tar sig!

image58

Jag ser sådär underfundigt gullig ut, i ren pippi-anda.
/Louise

Det vore väl nåt?

Det där röda idealet har förföljt mig i åratal. Alla rödhåriga, naturliga eller ej, alla framstår de som kreativa, busiga, karismatiska och härliga i mina ögon. Jag vill också bli en. Här nedan är bara en testversion gjord i photoshop men hoppas att just den där röda snart kommer titta tillbaka på mig i spegeln varje morgon.

image52

(Okej, okej. JA! Fräknarna är också ditsatta i efterhand)
/Louise

Hahahah

och hur går det för Maria då kan man undra, jo hon hon kan inte heller koncentrera sig på den där jäkla boken, utan tänkte nyss, "hmm man kanske skulle kolla om det hänt nått på bloggen..."

herregud titta ut genom fönstret solen lyser ju och jag behöver också ett par nya jeans och funderade just om jag skulle ta mina nya pumps på en provtur till hemköp. hahah louise hur ska det här gå?

det är inte roligt att plugga på alla hjärtansdag men vi har iallafall varsin alla hjärtans pojke att pussa på emellanåt, det är fint det.

Puss på er alla andra fina läsare och hoppas att ni får en underbar dag, solen skiner ju faktiskt som sagt!
/ Maria

Ärade bloggbesökare...

Idag är det Alla hjärtans dag och vad gör man?
Jo, man duggapluggar!

Jag och Maria har en dugga imorgon, inte vilken dugga som helst, utan just den duggan som är på en 600 sidor lång amerikansk bok som handlar om varumärken, positionering, segmentering, strategiska mätningar och annat roligt. Egentligen är det inte så tråkigt men man praktiskt taget drunkar i boken. Efter 1 minuts läsning drar tankarna iväg på annat håll. Det hjälps inte om man bestämt slår sig ned vid skrivborden med en övertrykningspenna och verkligen anstränger sig för att inte tänka på något annat. det händer ändå. Hittills idag har jag läst ungefär 20 sidor i boken, tro mig, det tar en timme att läsa 20 sidor. Hittils har jag också hunnit tänka på följande; vilken frukost ska jag äta på lördag, vilka skor ska jag ha på mig om jag eventuellt ska gå utanför dörren idag, undrar om jag hinner gå till gymmet idag, finns det en chans att jag kommer klara den här duggan, jag är sugen på kaffe, en semla också för den delen, vad ska vi äta ikväll, jag vill ha ett par nya jeans, solen skiner, jag behöver nya glasögon osv.

Se detta inlägg som ytterligare en tankeutsvävning.
/Louise


bildbeviset

Tänkte bara komplettera Jons inlägg med lite bildbevis på kidsen med gunghäst skillsen, Pauline gick inte av för hackor hon heller vill jag lova!
/ Maria

image50


image51

Rycket i tabelltoppen!

Som Tim, och även min bror, förutspådde gjorde Arsenal igår rycket! Rycket som kan betyda serieseger för gunners! Med 12 omgångar kvar ser det riktigt bra ut! Och på lördag ska vi dessutom passa på att ge United ytterligare en käftsmäll, denna gång i FA-cupen!

I dag har jag haft en relativt kreativ dag! Har läst mycket samt varit i skolan och gjort mitt första grupparbete på högskolenivå. Det var snabbt avklarat, tog knappt en timme. Men det gav ändå en skön känsla att diskutera historieämnet med några klasskamrater. Visst kan man läsa böcker och lära in saker, men det hjälper verkligen att debatera frågor med andra. För att ytterligare förstärka min trevliga dag hittade jag en stegräknare när jag klev av campusbussen. (Nu tänker Tim: men jösses! Jag har åkt campusbussen i över ett år och jag har aldrig hittat nån stegräknare). Jag provade den på vägen hem och den funkade kanon! :)

Måste också bara nämna att vi i nordantillkollektivet hade en mycket trevlig helg tillsammans med Marcus. Hans färdigheter på gunghäst går inte av för hackor...!

Till sist ett litet tips för alla oss boende i nordantill med omnejd: det är stor fläskrea på hemköp, go for it!

//Jon

Borgia utklassade serieledarna!

Känner bara att jag måste skriva ett kort inlägg om min match igår. Vi åkte ner till Stockholm för att möta dittills obesegrade AIK (de hade inte ens spelat en oavgjord match, utan vunnit precis allting). Sen spelar vi hur bra som helst och vinner med 9-3! 4-0 i halvtid och i andra halvlek kontrollerade vi matchen totalt. Underbart att se hur AIK blir mer och mer uppretade, de vet knappt hur det känns att ligga under ju. Jag lyckades peta in ett mål själv också, vilket gjorde det hela ännu roligare! Jag tror jag är uppe i 6 mål under säsongen nu, vilket är helt okej med tanke på att jag missade typ 4 matcher under jul och nyår. Kvalet till Allsvenskan kommer närmare och närmare, men tyvärr kommer jag missa hela den biten eftersom jag åker till England då.. Men men.. Inget att göra åt.

Läs mer om vår heroiska insats uppe i huvudstaden i Folkbladet eller i Norrköpings Tidningar.

Idag blir det pluggande hela dagen, tenta på Macbeth och Shakespeare imorgon. Men förhoppningsvis hinner jag runda av kvällen med Arsenals match mot Blackburn. United förlorade ju mot City och Chelsea spelade 0-0 mot Liverpool i helgen, så jag tror guldrycket kommer ikväll! Mitt tips: 4-0 till Arsenal. Säger du emot, Jon?

//Tim (nr. 8 på mittfältet i Borgia som snart kvalar till Allsvenskan)

Min gröna växt blommar del II

Mamma hade rätt, den skulle få små fina blommor som doftar underbart! Det är helt fantastiskt vad vackra de är, pyttesmå snirkliga girlangblommor. Tänka sig att de tillslut skulle blomma, det trodde jag inte!

image46


Idag har vi äntligen lyckats få upp den stora spegeln och målat klart lampetterna och satt upp dem. Blev nära på kusligt mäktigt men trevligt med lite ljus i vår mörka hall i alla fall.

image47

image48

För övrigt denna söndag så har det hunnits med duggaplugg, brödbakning och yatzy! Imorgon börjar det igen, har ingen lust. Tänk vad förvånad man skulle bli om det var lördag igen liksom. Jag skulle bli såå lycklig!

hej lördag

Dagen började med en liten tripp till st Erikshjälpen tillsammans med Louise och Pauline, jag hittade en väska, en ljusstake, en liten burk och ett skärp, bra början på dagen.


image40

Sedan gick vi till Bråddgatan där Tim och Jon tittade på skidskyttet, vi åt mumsiga små semlor med hemlagad hallonsylt mumma!

image41

Så köpte jag 14 tulpaner också, jag blir glad av tulpaner

image42


hoppas ni har en fin lördag allihop!
puss / maria

Finbesök

Idag ärades jag med ett kärt återseende.

image38
Issie sommaren 2006


image39
Tim, Louise & Issie på fest

Att byta en glödlampa...

...är inte alltid det lättaste. Lampan i vår ugn har varit trasig i säkert ett halvår. Men idag gjorde jag ett ryck och bytte den! Det gick inte helt problemfritt... Först och främst klämde jag sönder glödlampan när jag skulle skruva ur den. Jag började blöda i handen plus att det blev glas i hela ugnen och på golvet. Dessutom satt själva metalldelen av glödlampan kvar. Efter ca en kvarts försök att få bort den med tänger och annat tog jag en paus och gick för att köpa en ny lampa. Den skulle ju behövas förr eller senare...

Enligt Cylindas hemsida ska det finnas en återförsäljare på Enebygatan. Men det gör det inte kan jag säga. Jag letade mig fram men möttes bara av "obehöriga äga ej tillträde"-skyltar och stängsel. Tänk att små vardagsprojekt som borde ta en minut kan skena iväg och ta ca 1.5 timmar. För det var ungefär där det landade efter att jag cyklat till Willes El och köpt en lampa och sedan med våld och skicklighet fått bort den gamla och trasiga.

Men såhär i efterhand kan jag helt klart säga att det var värt mödan! Nu lyser ugnen som aldrig förr och i kväll ska det bakas semlor!

//Jon

Min gröna växt blommar...

När jag köpte en av mina gröna växter förra våren trodde jag väl aldrig att den skulle börja blomma. Men nu har det hänt, några konstiga och spretiga bollar har börjat växa fram och jag väntar med spänning på vad som kommer att hända härnäst!

image37

/Louise

Måndagsmys

Oh, idag är det måndag igen och jag och Jon slår på stort med hemmalagad pizza. Den blir helt enkelt perfekt tack vare den sjukt bra degen. Vi har snott receptet från "Kärlek, oliver och timjan", en för övrigt otroligt bra kokbok med många bra, nyttiga och enkla recept.

Deg

1/4 paket jäst
1/2 tsk salt
1 tsk honung
2 dl ljummet vatten
2 msk mjölk
2 msk olivolja
5 dl vetemjöl


Den blir så smidig och bra, som en playdoodeg ungefär. Det är rent utav svårt att misslyckas med den!

image36

Yummy!

/Louise & Jon

Fynd

I lördags tog jag och Maria en tur med hyrbilen för att åka till S:t Erikshjälpen och leta bland en massa härliga andrahandsprylar. Tyvärr missade vi att de stängde kl 14 på lördagar så vi fick bistert åka tillbaka hemåt. Men som tröst åkte vi istället ut till Rum Interiör och deras något överhypade rea och kikade runt lite. Maria hittade sina fina lyktor och jag fyndade dessa martiniglas!

Det tog ett tag innan jag insåg hur fina de faktiskt är. De är otroligt tunga och rejäla fast på ett fint sätt. Kanske inte blir någon martini för mig men jag tror att det går att dricka vanligt hederligt rödvin ur dem också. Ser fram emot att få inviga dem. Priset var 29.90 :- st, ett helt okej pris för en student som mig med ett ha-begär som dyker upp då och då.


image35

/Louise

Yeasayer och semlor!

Det har ju inte blivit så mycket musikbloggande här än så länge, men nu kommer i alla fall ett litet tips som förhoppningsvis kan lysa upp er tillvaro lite. Jag har upptäckt ett band som heter Yeasayer. Ett amerikanskt band som verkar väldigt lovande, måste jag säga. De blandar folk- och indiepop med experimentell- och världsmusik á la Peter Gabriel i sina stora stunder. Det kan låta lite väl spretigt när man beskriver det så här, men tro mig, det låter underbart när man hör det! Ta några minuter och lyssna på låtarna på deras MySpace eller köp (ladda hem) hela skivan. Den 29 februari kommer de till Stockholm och spelar på Debaser, men tyvärr sitter ju jag på ett flyg till England då..

Som avslutning på detta synnerligen välformulerade inlägg vill jag bara nämna att jag varit väldigt produktiv idag. Jag har tvättat, läst Illustrated History of Britain, läst Macbeth, bakat semlor och lagat en Jamie Oliver-thaisallad till middag. Nu ska jag iväg på träning, vädret ser bra ut, vi hörs!

image34


Gröna Anna

To all you antikrundanlovers out there!

Ville bara visa min fina skål som jag fick i julklapp av min bästa farmor och farfar.
Det är en gammal sak det här förstår ni från början av 1900-talet och ett stycke svensk kulturhistoria. Gröna Anna som servisen heter är den i särklass mest kända servisen i Sverige någonsin.
1898 började tillverkningen av Anna vid Göteborgs porslinsfabrik. Företaget köptes sedan upp av Rörstrand i början av 1900-talet och tillverkningen av servisen fortsatte sedan därifrån. Min skål är stämplad från Göteborgs Porslinsfabrik och alltså från den äldre tillverkningen. (!)
Den kanske inte skulle bli extremt högt värderad på antikrundan men jag älskar den, så fin så fin och det är ju så hemskt spännande med gamla saker. Ibland undrar jag om jag inte valt lite fel karriär, att bli en nördig historiker och antikvetare a la Knut Knutsson det vore verkligen nått det!

image33

// Maria

Tacosfest på Smedjegatan

Det blev lite tacoskväll hemma hos oss igår. Vi tittade på Harry Potter, åt chips och myste.

Gött!

image27

Hands up! I've got the ingerfära, locked and loaded!

image28

Godaste guccan försvann i ett nafs

image30

Jon flörtar lite med Tim

image31

FIna ljuslyktorna som inhandlades av Maria idag

image32

guuud vilka knasiga färger det blir, varför kan inte bara allt anpassas till safari så man slipper använda firefox, dumma webbläsare!

Böcker på hög

Jag har några böcker på hög som jag längtar efter att faktiskt läsa igenom ordentligt, inte bara bläddra i. Läsa för att man faktiskt tycker att det är intressant utan nått jobbigt skoltvång. Men det får nog vänta till min praktikperiod om några veckor när man förhoppningsvis får lite lediga kvällar.

image26

Nerifrån och upp:
- Grafisk kokbok 2.0
- Effektiv och visuell kommunikation
- A Histroy of Swedish art
- Typografins väg

// Maria

Ny TV!

Hello hello. Egentligen har vi inget viktigt att säga, förutom att vi har köpt en ny 32" LCD TV! Äntligen! För att vara så pass billig som den ändå var så är bilden riktigt bra! När vi någon gång i framtiden får en HD-box blir det ännu bättre..
Vi har hyrt en bil tillsammans med Jon och Louise under ett dygn. Först hämtade vi vår TV, sen storhandlade vi på Willys och idag ska J&L till IKEA och shoppa lite. Perfekt!
I och med vårt TV-köp fick vi också äntligen byta ut TV:n vi hade i sovrummet, som enbart ville visa 5 kanaler utav de 18 vi egentligen ska ha (hur många kanalsökningar man än gjorde..). Dessutom hade fjärrkontrollen ett eget liv och gjorde lite som den ville. Så den TV:n har vi bytt ut mot den som tidigare var i vardagsrummet och i vardagsrummet står vår nya kelgris!

Idag blir det som vanligt fotboll hemma hos Jon & Louise, sedan ska vi äta tacos här hos oss!

/Tim och Maria

RSS 2.0