Godkänd och sommarlov!

Hej alla!

Har just klarat av terminens sista tenta i historia. Efter att ha pluggat ihärdigt hela veckan på allt från 1815 och framåt i 4 olika böcker lyckades jag klara av den muntliga tentan och inkassera 12 nya högskolepoäng! Har aldrig varit så nervös inför ett prov någon gång om man bortser från uppkörningen. Därför känns det extra skönt med lite sommarlov nu!

Jag har ju börjat jobba en del på Kolmården redan nu och i helgen är det dags igen. Ska guida mina första turer i safariparken så nu är det bara att ställa historiaböckerna och börja plugga guidemanus! :)

Solen skiner här i Norrköping!

//Jon

ofrivilligt instängd

Nu är den ju här igen - sommarvärmen!
och vad gör jag, jo pluggar immaterialrätt - innomhus!
Trist så det förslår, uuh det är läskigt krångligt med juridik, undantagen har ju undantag!
Tröttsamt.

Bjuder på några bilder från bättre tider - nämligen nån vecka sedan, sist sommarvärmen hälsade på. Då satt vi i gröngräset, drack folkis och tittade på Jon när han spelade boll.

Ikväll är det schlager och jag ska krama på Gabbis innan hon far hem till hjärtat av Dalarna, vi håller tummarna för mrs Perelli (och att vi slipper en nipslip i direktsändning - jag undrar: vem har gjort hennes klänning, hur tänkte dom att det ska gå, förhoppningsvis är någon typ av superlim inblandat!)

Kram
/ Maria

image249
image250
image251
image253
image254

Bakom kulisserna...

I början av veckan hjälpte jag till inför Gudrun Sjödéns pressvisning. Den var ute vid fjärilshuset i Haga, i ett stort växthus. Det var sjukt kul att få vara med och bygga upp allt - från inget till överflöd av inredning, växter och annat. Det fullkomligt sprakade av färger från den kommande hemmakollektionen. Själva kläderna gick mest i svart, grått och dovt rött och blått, alltså riktigt höstigt och murrigt.

Och ikväll bär det av igen. Ska vara med på en fotografering av lite vinterkläder ute i Stockholms skärgård i helgen. Vara assistent och fixa lite hit och dit. Det ska också bli skitkul och spännande. Vi ska bo i små stugor så jag hoppas verkligen att det blir fint väder!

Nu ska jag gå och köpa lite mat på Spicy Hot åt mig och Jon.

Bjuder på några bilder från visningen:




Önskar alla en trevlig helg!
/Lois

ett bildinlägg

Hej på er
Här kommer lite utlovade bilder från min och tims finfina helg i stockholm.
Enjoy!
/ Maria

image228

dagen började som sagt med jazzbrunch med lois och jon

image229

muschemannen har fått sig ett revbenspjäll!

image230

en liten sneakpeak på hotellrummet, fint va re!

image231

image232

image233

cirkus

image234

hej

image235

akt 1: Tingsek

image236

akt 2: Anna Järvinen som kvällen till ära såg ut som den prinsessa hon är

image237

image238

akt 3: Christian Kjellvander med band steg på scenen

image239

image240

image241

image242

image243

Ett till inlägg om en Stockholmsvistelse

Hejsa Svejsa!

Jag och Maria var ju faktiskt också i Stockholm i helgen. Vi skulle se Anna Järvinen och Christian Kjellvander på Cirkus och slog ihop det med en två-nätter-på-hotell-check som vi fick av Sylvia. Vi åkte i söndags och kom hem igår. Söndagen spenderades på stan, först jazzbrunch på Södra Teatern med Louise och Jon och sedan strosade vi runt omkring vårt hotell som låg i Vasastan.

Måndagen började med en helt underbar hotellfrukost! Finns det något bättre än det? Ja kanske, men inte mycket i alla fall. Jag älskar ju frukost i vanliga fall också, så det här är ju det bästa av det bästa liksom. Allt fanns :)

Sedan gick jag och Maria runt i second hand-butiker, skivaffärer och annat skoj. Det hela slutade faktiskt med att jag shoppade MER än Maria! Jag fick med mig ett par jeans, en skjorta, en t-shirt och en antik jordglob hem! Jordgloben är jag mest nöjd med, har alltid velat ha en sån och nu står den på hyllan ovanför TV:n och lyser sådär hemtrevligt som bara en jordglob kan göra!

Måndagskvällen slutade med själva konserten. Tingsek var förband och körde en akustisk spelning. Han gjorde det riktigt bra även om han är ännu bättre med sitt band bakom sig! Sedan var det dags för Anna Järvinen, och hon var lika bra som förra gången vi såg henne. Christian verkade vara på lite surmupphumör (kanske beroende på den otroligt trista och ohyfsade publiken som kom och gick som de ville och inte verkade vara intresserade alls ibland), men musiken var lika bra som vanligt. Han är bra, den där Christian.

Efter ännu en mastodontfrukost igår tog vi tåget hem till Norpan igen. En mycket lyckad helg och en välkommen liten minisemester! Förhoppningsvis kommer Maria lägga upp lite bilder från helgen snart också, eftersom det var hon som agerade fotograf den mesta tiden!

Tills nästa gång! /Tim

Nick Cave och busfröna i mitt hjärta

Gårdagen var milt talat helt fantastisk. Det kanske inte var den bästa konsert jag har sett rent musikaliskt men det var helt klart den mest känslosamma, hjärtklappande, tårdrypande och euforiska konsert jag nånsin har varit på. 

På Globen Annexet i Stockholm var det tidigt väldigt mycket folk. Blandade åldrar, blandade klädstilar. Jag och Jon placerade oss i baren för att intaga var sitt glas medan spänningen i min mage bara växte och växte. "Jag kommer att få se min största idol, jag kommer att se honom! Höra honom! På riktigt!", var vad jag sa till mig själv gång på gång. Så det var inte konstigt att tårarna kom när den långa och taniga mustaschmannen entrade scenen. Det syns tydligt att det är Nick Cave som är frontmannen, han är nämligen den enda som säger något emellan låtarna, dansar,  flirtar med publiken och svänger med mikrofonstativet. Jag bara log mest hela tiden.

Så för att säga något om själva konserten, bäst var låtarna Papa won't leave you Henry och Stagger Lee. Från den senaste plattan spelades de flesta av låtarna och alla lät jäkligt bra, favoriten More News From Nowhere förstördes dock lite av den djupt brölande basen. Sämst var enligt mig klassikern Red Right Hand. Jag tycker att det kändes att de har spelat den alldeles för många gånger. Melodin hänger inte längre ihop, de berömda klockslagen är 2 och inte längre 3, allt som är bra med låten försvann i allas egna versioner och utsvävningar. 

Roligt att även min inte lika inlyssnade Jon gillade konserten, att det inte bara var supernörden som tyckte att det lät sjukt bra.

Hoppas få se Nick Caves andra band Grinderman på Way Out West i sommar nu också, det vore lite lyxigt att få se honom två gånger under samma år.

Puss från Louise

Spontanfest

Igår lurade Emese och Pauline ut mig på festligheter. Förfest hos My i klassen, en snabb mellanfest och uppfräschning hos Emese och sen Norrköpings egna kårhus. Det är något med kårhus som jag egentligen inte gillar men det var helt okej igår. Glada människor och tafflig musik, som dock duger att dansa till.

Jag var poppigast på stället med vit skjorta, slips, slipover och rosett i håret. Tyvärr missade kameran mig iförd den outfiten.




Kul med spontanfest!
Nu: ett avsnitt av L-word, chips, dipp och cola.
/Louise

Det rullar på...

Nu var det allt bra länge sen jag skrev ett litet inlägg här. Jag har haft en finfin men lång dag. Den började redan klockan 8 i morse på Vildmarkshotellet med sjukvårds-/hjärt och lungräddningsutbildning. Detta som ett led i förberedelserna för att jobba som värd på Kolmårdens djurpark i sommar. Jag har redan jobbat fyra dagar och i morgon är det dags igen! Det är riktigt kul faktiskt och kommer att vara en grymt bra erfarenhet när sommaren är slut!

Nu ska jag ha en slapparkväll för morgondagen kommer att bli minst lika lång som idag. Jobb och sen match med Skarphagen på kvällen. Skulle vara riktigt fint med en seger så man kan åka till Stockholm på lördag och se Nick Cave & The Bad Seeds med gott humör!

Vi hörs!

//Jon

Boosting av självförtroende

Bland det roligaste som finns är att känna att man har lärt sig något och att man kan ha stor nytta utav det. Under våren har vi läst en retorikkurs där vi flera gånger har fått öva att prata inför en grupp. Om ni känner mig så vet ni att jag tycker sånt där är skitläskigt. Jag blir alltid nervös och ja, vissa säger att man ska vara det men det har inte känts bra att inte alls kunna sova eller äta innan "man ska upp på scenen". Hursomhelst, trots kallsvett, blackouter, röda kinder och talfel så har det känts sjukt skönt att ta sig igenom en redovisning, ett tal eller vad det rör sig om. I och med att man har klarat av det så har man växt en bit har det känts som. Och klyschan "övning ger färdighet" är ju inte en klyscha för inget.

Idag har jag alltså insett att jag har blivit bättre. Mer säker på mig själv dessutom, kanske lite stadigare på rösten och kanske har jag tagit mer ögonkontakt. Som avslutning på redovisningen fick man feedback (som även var ämnet för dagen) och precis som vår slutsats var kan man enkelt konstatera att en bra feedback = bra prestation.

Tack vare denna feedback vet jag nu vad jag kan göra ännu bättre. Hallelujah!

/Louise

Lördagen den tredje maj...

Var vi på finfest hos våra kära vänner Eva och Michal. En slags "tackförattnihjälpteossattflyttafest". Konstigt nog kommer jag inte ihåg vad exakt jag och Maria hjälpte till med...

Menyn bestod av lax och en sommrig potatissallad samt en våldsam kladdkaka med glass. Allting smakade supergott och jag tror att det var därför som vi inte lämnade köket en enda gång den kvällen - vi orkade inte förflytta våra mätta magar.

Det bjöds även på vin och öl och alla blev både nöjda och glada, väldigt glada. 6 personer i ett kök i 7 timmar och sällan har jag haft så roligt! Kombinationen god mat, vin och världsfina vänner är verkligen oslagbar.

Bildbevis på trevligheterna:






Denna kväll var toppen!
/Louise, Jon, Tim & Maria

Jössöös, fike inläck

Hej hej.

Jag sitter ensam här i det smedjianska huset nu. Maria fick hoppa in och jobba på Kolmården idag, utan någon som helst förutbildning eller introduktion, på grund av att fyra pers blivit akut magsjuka. Så hon är där. Och Jon jobbar också idag. Och Louise skulle sola med Pauline tror jag bestämt :)

Så jag är här i lägenheten, har ätit frukost och suttit framför datorn och segat mig. Men nu är det nog med det, jag ska ut och ta en springtur i det fina vädret. Det är faktiskt medelhavsvärme, precis som det utlovades! Med detta kommer ju dock pollenallergin.. Jag knaprar tabletter varje dag, men det är svårt att veta om det hjälper eller inte.

Om ni inte har något annat för er kan ni ju gå in på Min YouTube-sida och kolla lite videos som jag har lagt upp där. (Är det någonstans man faktiskt FÅR göra lite gratisreklam för en själv så är det väl i vår blogg, eller hur!?)

Här är ett smakprov också:



Take care! /Tim

bob louise

Har återupptäckt ett gammalt kärt band, Bob Hund.
Men jag lyssnar bara på det i smyg eftersom det inte uppskattas av alla. Jag tycker i alla fall att de är väldigt mysiga och somriga. Vill ligga på en gräsplätt med saft och Bob Hund i en bandare.

/Louise

Otippat

Hej allihopa everybody
någonting mycket osannolikt har inträffat! Jag har precis sprungit runt strömmen med Roxette i ipoden på högsta volym. Jag vet inte vilket som är mest uppseendeväckande, det faktum att jag sprang, eller det faktum att jag lyssnade på Roxette?

Häpnas nu allesammans över dessa nyheter!
/ Maria

Fotboll och de.

Idag cyklade jag, Tim och Maria ut till Hageby för att titta på när Jon spelade fotboll. Den skäggige nummer femton skötte sig bra på backlinjen och nickade bort många bollar. Kaffetermosen var med och jag köpte chokladbollar. Synd bara på det molniga och råa vädret.

Nu sitter pojkarna och tittar på mer fotboll (suck). Jag har precis färgat håret, igen.. det där flammiga karamellfärgsröda kändes inte alls rätt. Nu är jag brunhårig igen, som på bilden till vänster där ungefär. Tråkigt men tryggt.

Ser fram emot kvällskanten då vi ska till Eva och Michal på middag. Kommer säkert bli jättemysigt!

Ha en fin lördagskväll alla!
/Lois

Bilderna

Jon var som sagt fotograf. Bilderna får tala för sig själva.








Ett lyckat Valborgsfirande, trots utebliven brasskådning!
/ Jon & Louise

Festtider

Hej hej! Alla vi från Nordantill är nyss hemkomna från vår andra fest i Linköping på fem dagar. I lördags var vi på 60-talsfest hemma hos Jakob och Emma (tyvärr kunde inte Maria närvara, och anledningen har ni ju redan läst om i hennes inlägg lite längre ner). Festen var i vilket fall som helst väääldigt rolig och bjöd på massor av trevligt folk och bra musik. Det enda som förstörde kvällen lite var att vi missade sista tåget hem, halv två på natten, men det löste sig med att vi fick sova hos Nea.

Igår var vi på alternativt valborgsfirande hos Peter och Elin. Hur mysigt som helst, även om vårvädret som vanligt bestämde sig för att inte riktigt komma ut JUST på valborg. Men vi grillade ändå, det blev lite marinerade fläskkotletter och några chorizokorvar för min och Marias del. Dessutom var vår pastasallad, innehållandes bland annat avokado, getost och rödlök, grymt god!

Jag hade tyvärr inte med mig någon kamera till gårdagens fest, så bilder därifrån får ni vänta på tills Jon bloggar! Jag kan däremot erbjuda ett antal fina foton från 60-talsfesten. Här kommer de!



På tåget, dagen efter. Här hade Jon just släppt en brakskit.

/Tim

RSS 2.0