weekends

jag blev också sugen på att waccoma lite idag, två bilder blev det.
idag har jag och tim haft en underbar ledig dag! vi strosade lite på stan och gick sedan och fikade på den sötaste lilla uteserveringen på östgötaslätten. drack påtår och åt rabarberpaj under äppelträden och hade det flott.
strax ska vi kila iväg och se den beryktade sex and the city filmen (!) det ska bli mycket roligt vad som änhar skrivits om den, jag vet inte, har inte läst något egentligen, hoppas bara att den gör serien rättvisa. 
som det MEGA fan jag är som sett hela serien, alla avsnitt, ett antal gånger (minst fem, sex iallafall)  är jag kanske inte den mest objektiva bedömaren dock, jag tror jag kommer att le förnöjt genom hela filmen, men vi får väll se...
/maria









Ny frilla!

En liten uppdatering bara. Tänkte visa min nya frisür. Jag blev nöjd! Jag var lite misstänkssam innan eftersom jag fick lov att klippa mig hos samma frisör som förra gången (och då var jag inte lika nöjd) på grund av att det var just han som svarade i telefon när jag ringde och bokade. Kändes fel att säga typ "Hej jag blev inte nöjd förra gången så jag vill gärna klippa mig hos nån annan som jobbar hos er". Dessutom var han ganska tråkig och otrevlig sist. Men ACK så fel jag hade. Den här gången inte bara klippte han bra, han var dessutom trevlig, pratsam och han skämtade till och med! :)

Annars så flyter livet på här nere. Jag har just avslutat min tredje vecka på Arla. Det känns skitbra. Fett med cash va! Jobbar söndag i övermorgon också, vilket är det absolut bästa passet enligt mig. Man jobbar 12 timmar och får typ 185 kr i timmen. Det innebär alltså drygt 2000 kr. För en dag! Fett med cash!

Bara finalen kvar i EM nu också. Jag tror och hoppas på Spanjorerna. Hoppas Cesc äntligen får spela från start och visa hur han kan dominera igen.

Jag vann 200 kr på tipset igår kväll! Kändes grymt bra!

Ja det var väl allt det.. Jag vet att mamma är såååå nyfiken så här kommer två bilder på frillan.



(GRR!)

/Tim

maria modebloggar...

...eeh ja eller nått, jag ville mest att alla skulle få se den här förtjusande kavajsaken som jag fyndade på myrorna idag, den kommer inte riktigt till rätta på bilderna med sina guldtrådar och käcka utsvängda midja dock. Myrorna hade fått in massor med fint, man kunde lätt förköpa sig. Hittade ett litet radiosideboard i teak och en Gröna Anna tekanna från Rörstrand, kan man ha fler än en tekanna frågar jag mig. Nej, blev tyvärr svaret idag

I övrigt har jag tillbringat min lediga dag med att jobba och vara arg på vården i vårt avlånga land Som mamma sa, det skulle gå snabbare att utbilda sig till läkare så att man kunde ta hand om sig själv, och tänk bara så trevligt bemött man skulle bli. Om det är någon som kan förklara hur man kan ha ont i halsen i drygt ett och ett halvt år blir jag tacksam om ni hör av er, Gabbis, kan du kolla ditt hypokondrikerlexikon efter möjliga orsaker?

later dudes!
/ maria







ett meddelande från det lilla arbetsbiet

Jösses nu var det längesedan jag vet, tur att vi är flera som bloggar här :)!

För min del är det jobb, jobb, jobb som gäller, jag är ledsen Louise och alla andra men kloka ord, och ordvitsar blir det nog snålt om i mina inlägg ett tag framöver. Heltidsjobbet ute på Kolmården och Jeep gör en ganska mosig i skallen när man kommer hem om kvällarna, och inte nog med det så har jag blivit efterfrågad (!) att designa ytterligare en hemsida åt en företagare, samt ett annat mindre kontorsmaterial jobb. Så det är lite att göra, men tusan så bra med erfarenhet, kontakter och något att stoppa i portfolien!

Midsommar var flott, jag och Tim bilade till Sundsvall och firade tillsammans med hela släkten Wester, allsång, mumsig mat och mysigt sällskap. Lite bilder ifrån festligheterna finns i min bilddagbok little.bilddagboken.se (nix fick inte till en länk nu heller).

Nu ska jag och Tim kika på ett avsnitt av SPUNG, ni vet - världens bästa serie. Hoppas att ni sett den allesammans, annars kan ni skriva upp det på att göra listan över sommaren.

puss!



Tidsfördrivet

Inget mästerverk direkt men ett litet tidsfördriv. Lånade Claes ritplatta på jobbet och lekte lite. Längtar tills jag får råd att köpa en egen i höst.



Imorgon blir det Falun igen och lite festival! Möt mig där.
/Lo

Guldkornen

Jag vet att jag tjatar på att man bör skriva nåt mer än bara de vardagliga uppdateringarna i livet men det är svårt att dela med sig av en tanke som man har gått och grubblat på länge, komma på ett eget ordspråk eller framföra ett filosofiskt perspektiv på någonting. Själv finner jag det oerhört svårt att just nu skriva någonting annat än just vad min dag har handlat om. Så därför skiter jag i mina egna uppmaningar och berättar lite istället.

Vi hade avdelningsdag på jobbet idag. Den skulle innebära god mat, roligheter, utvärdering och överenskommelser av nya mål för avdelningen. Lunch intogs på det anrika Rosendals Trädgårdar beståendes av en fräsch sallad med fetaost och oliver. Efterrätt blev kaffe och morotskaka. Mätta och belåtna tog vi den sköna promenaden till Gröna Lund där det bjöds på 5-kamp och några åkturer. Jag kom tvåa på femkampen efter ett surt avslut. Jag körde radiobil, åkte bergochdalbana och gick in i Spökhuset. Det sistnämnda gör jag nog aldrig om. Här kan man knappast tala om en skräckblandad förtjusning. Jag var vettskrämd. Jag förstår att det är lätt att hetsa varandra men min puls var närmare 200, jag skrattade en del men grät också. Det är så fruktansvärt äckligt med riktiga utklädda människor med blod och långa naglar som springer efter en i ett nästan totalt mörker. I och med att jag skrek blev allting bara värre, jag ville tillslut bara därifrån. Hujedamej. inte riktigt min grej även om jag är glad att jag gick in. Det kändes som om jag fick rensa ut en del i och med allt adrenalin som irrade runt i mig i de cirka 10 långa minutrarna.

Den lyxigaste middagen jag någonsin har ätit åt vi på Villa Källhagen. Det är inte dåligt vad jag får vara med om alltså! Eftersom min lilla mage hellre ville ha efterrätt än förrätt hoppade jag när det dukades in vit sparrismousse på laxpaté och liknande läckerheter. Istället fastnade mina smaklökar på en fjällröding på skaldjursbädd med färskpotatis och pepparrotskräm-nånting. Till det serverades ett 500kronorsvin. Helt vansinnigt. Och helt fantastiskt gott. Efterätten lät inte så värst flådig med någon slags rabarberpanacotta men in kommer ett helt litet konstverk! Alltså det måste ha tagit en hel dag att förbereda det som kan vara det godaste jag har ätit någonsin. Jag kommer helt enkelt inte ge mig på att beskriva den eftersom jag nog blev fullkomligt förblindad av smakkombinationerna. Syrligt och sött med kallt och mjukt, krispigt och fluffigt.

(Nu ringde just Jon och jag kom av mig i mina utsvävningar.) Känns tråkigt att han ska vara ensam hemma i Norrköping medan jag sitter helt ensam i Stockholm. Imorgon ska jag i alla fall försöka cykla ut till jobbet så vi får se hur det går.

Ta hand om er alla!
/Louise


Midsommarvädret har infunnit sig!

Det är grått, kallt och regnet hänger i luften = snart är det midsommar! Dalom verkar visa upp sig från sin sämsta sida lagom till högtiden vi så starkt förknippas med. Men det kanske vänder till i morgon. Förövrigt svävar jag i ovisshet om vad som händer i morgon över huvud taget. Men jag har i alla fall köat mig till lite öl på systemet så förutsättningarna finns!

Sveriges uttåg ur EM igår var tråkigt men kanske i ärlighetens namn inte så oväntat. Jag tycker att det har verkat som att det svenska laget saknat en själ på något sätt, samtidigt som ryssarna har överaskat med offensiv fotboll. Jag tror faktiskt att de kan skaka Holland i kvarten.

Nåväl, nu ska jag åka till farmor och fika!

Vi hörs!

//Jon

Nattblogg.

Liksom Jon har skrivit här nedan så har det varit en fin helg. Mycket mys, god mat och lite fest. Det gäller att utnyttja de lediga timmarna nu, göra något bra och betydelsefullt av dem. Jag gick till exempel en fotopromenad med Hanna ikväll. Stockholm är fint på sommaren och husen här på söder kan vara otroligt vackra i ljusen från gatlyktorna. Favoritstället hittills är Blecktornsgatan och området runtikring där. Det är som en liten stad inne i staden med gatlyktor, trädgårdar och parkbänkar. Bilderna får ni se senare för tydligen kan inte mosters dator importera .rawformat... 

Nu är det dags för en liten macka innan jag somnar, natti natti,

/Louise

En helg i Norrköping...

Det har varit ett riktigt trevligt veckoslut i Norrköping. Jag kom hit i fredags från Falun för att spela match och Louise anslöt lite senare på kvällen från Stockholm. Matchen mellan Skarhagen (mitt lag) och Finspång blev en riktig kamp för vår del när vi fick en man felaktigt utvisad i början av andra halvlek. Men vi lyckades hålla tätt och få med oss en pinne efter 2-2.

Efter det började den mysiga delen av helgen. Vi festade med Pauline, Emese och Svante. Började på Dalkarlen och slutade på Sveaskeppet. Riktigt trevlig kväll. På lördagen blev det lite strosande på stan. Jag shoppade Coldplays nya skiva, Viva la vida or death and all his friends. En mycket bra skiva, ska bli sjukt kul att se konserten i september. Sen var det ju Sverige mot Spanien och Tim kom över på en bit serranolindad gös med smörslungad färskpotatis och vitvinsås.  Att Sverige tappade poäng var väl lite väntat med snöpligt ändå. Trevlig kväll även denna.

Nu har snart hela söndagen flaxat förbi. Jag och Louise har pillrat lite här hemma med städning och annat. Louise har även förgyllt vårt hem med två fina amplar från Indiska. Nu sitter hon på tåget tillbaka till Stockholm för en ny arbetsvecka och jag ska åka hem till Falun igen i morgon för en ny semestervecka.

//Jon

lillebror baababaaa!



Idag tog min lillebror studenten! Grattis Johan! 
Fler bilder från festligheterna hittar ni i min bildagbok little.bilddagboken.se (funkar inte att länka just nu,typiskt!) Där kan ni se bilden i rätt färger, blogg.se vad håller ni på med? 
och som alltid tipsar jag er att använda safari när ni kollar bilder, firefox jag är ledsen men du är inge bra!

Sitter i soffan och förstår inte riktigt hur klockan hann bli tjugo över nio! Tror jag är tröttare än när jag själv tog studenten, jösses, det blir sängen snart kan jag lova!

Ha det fint vänner!
/ Maria

Att känna sig utanför sig själv

Andra dagen på fotograferingen av julkatalogen. Vi håller till på en gård vid Solna ungefär. Det är inte direkt stressigt att leka assistent men det blir mycket att bära och mycket spring. Antar att både min rygg, mina fötter och mina armar kommer ha en fin träningsvärk i morgon. 

Förutom springa och bära fick jag även vara modell. Och det kändes inte alls bra. Hade jag fått stå modell igår hade det blivit så mycket mer "jag". Lockigt hår, myskläder i stickat och trikå. Idag skulle jag istället vara stram och vacker, inte direkt mina starkaste sidor alltså. Det började med att sminkösen dissade mitt hår totalt. Jag vet att det är slitet och hemmaklippt men det är okej med mig. Hon tipsade om leave-in-balsam och grejer. Jag rodnade och lovade att snällt köpa det för att rädda mitt hår. Därefter frågade hon om jag biter på naglarna. Jag nickade. Hon frågade också om jag hade nopprat bort ytterdelen av mina ögonbryn men jag förklarade att det alltid har sett ut så. Jag tror inte att hon trodde mig.

Nåväl, lite lätt förödmjukad som jag var gick jag och skulle prova klänningen.

Knallrosa.

Nej, jag har aldrig i hela mitt liv haft rosa, det ligger så långt borta från mig själv som man kan komma. Det är en fin färg men jag får ont i huvudet av att se den på mig själv. Rosa alltså. Och stram, platt håruppsättning, fotad i profil. Kan man ta fram fler komplex hos mig på samma gång?

Bilden blev bra sa de. Jag får lita på det, då kommer allt att kännas lite bättre.

Lång dag, gårdagens kalla pizza och en folköl. Nu: varm dusch och sen krypa ner i sängen med en bok.

/louise

Vad händer?

Det är verkligen dålig uppdatering på den här bloggen nu.. Det är allas fel!

Jag är hemma ensam i Norrköping just nu. Det känns lite ensamt ibland, speciellt om kvällarna. Men dagarna går finfint, jag har börjat jobba på Arla nu och det känns kanonbra. Härliga arbetskamrater och ett inte alltför stressigt eller krångligt jobb. Kan tänka mig att jag kommer lessna rätt rejält på att lyfta gamla mjölkpaket uppför en hiss och kompressera dem om och om och om och om igen. Men men.. Det är bra lön, och det är huvudsaken med ett sommarjobb.

Men igår då.. Igår! Igår! Vilket mål! Vilken match! Jag var hemma hos Peter och Elin (Peter hade för övrigt tagit körkort tidigare under dagen, grattis!). Jakobs Emma var också där. Vi hade det superkul, upprullade i deras enorma dubbelsäng med ett egengjort bord med chips och öl på. Jag kände nog lite att jag var den största fotbollsnörden där, men det var kul ändå! Och med den matchen som blev var nog alla nöjda.

Jon & Louise kommer på fredag tror jag, och Maria kommer på Söndag. Jag längtar! 'Til then!

/Tim

Specifikation

Okej, nu är det bättre. Alla kan vi väl ha motgångar ibland. 

Har smörjt in mig med brun-utan-sol för att inte sätta skräck i stockholmarna. Mina ben är hiskeligt vita, lite blåaktiga nästan med miljontals bett som jag fick ute i skärgården. Inte en trevlig syn alltså.

Jag tänkte specificera mina arbetsuppgifter lite eftersom jag förstår att alla är så nyfikna! Idag har jag mest suttit framför datorn hela dagen. Har gjort en inbjudan, några små webbannonser och fixat en slags översikt för höstens annonser. Alltså lite diverse datagrejsimojs. Det är rätt kul även om man får fråga mycket och känna sig lite dum ibland. Hursomhelst så tror jag att det kommer bli ett roligt sommarjobb och förhoppningsvis kommer jag att lära mig mycket.

Nästa vecka ska jag hjälpa till med plåtningen av den lilla julkatalogen. Ska även få modella lite, hihi, det ska bli spännande även om jag inte direkt är nån rookie längre. Jag menar, kolla in dessa:


Foto: Mats Widén

De ligger uppe på deras hemsida men snart kommer katalogerna ut också. 

Nu är det spikat att det blir lite födelsedagsfest på lördag. Kom, kom alla mina vänner och gör mig glad.

/Louise

Varm dag på Kolmården!

Idag har jag jobbat på Kolmården igen. Detsamma blir det i morgon och på fredag. Sen är jag ledig ett par veckor och kommer att ta en efterlängtad tur hem till Falun. Har inte varit hemma sedan jul nu (!)... Det är sjukt varmt här i Norrköping. Det kan jag som enda hemmavarande nordantillreporter meddela. Men det är inget att klaga på, kul att sommaren har hittat hit!

Snart kommer även Marcus hit, och förhoppningsvis blir det en öl och lite trevlig konversation i kvällssolen!

Ha det fin alla, och väl mött i Falun om några dagar!

Jon

Pepp/depp

Ena stunden skitglad, andra stunden ledsen i ögat. Jag förstår ingenting. Känslor, både bra och dåliga i kombination med att sitta ensam i en pluttig lägenhet gjorde så att jag svämmade över. Vad är det som händer? Och folk går och gifter sig och allt. Jag känner mig osäker men vet inte på vad.

/louise

Sommarjobbet

Första riktiga dagen på sommarjobbet har förflutit... Det var kul att vara tillbaka och träffa alla. Fick pilla med lite småjobb men det var helt okej. Promenerade hem, det tog lite drygt 40 minuter. Frågan är om jag kommer orka gå den biten varje dag, måste nog få hit cykeln. 

Nu sitter jag här framför Evas lilla dator. Har lagat en jättegod köttfärssås men det är tråkigt att äta själv. Har ingen att leka med idag. Blir kanske till att börja på en bok. Lär nog bli mycket sånt i sommar kan jag tänka mig.

Ser fram emot helgen, då även jag kommer att intåga Falun. Kanhända blir det lite jordgubbstårta, kanhända blir det lite partaj. Vi får se. 

Hälsa på mig i Stockholm i sommar!
/Louise

konsten att krocka med en älg

Det här är min bästa pappa Anders, han kan konsten att krocka med en älg, på motorcykel, utan skinnställ.

Det gjorde han i lördags och skrämde livet ur oss allihopa, men gipset på armen och en tillknöcklad motorcykelkåpa är allt som vittnar om händelsen tack och lov!  Det är tur att han vet hur man ska göra om man nu ska krocka med en älg på motorcykel utan skinnställ.

/Maria

image255

RSS 2.0