Maria undrar...

image146

Varför har Gry Forsell på sig en beigegrå säck i i tv, varför är Gry Forsell med på tv, varför är hon med i radio? Du är säkert bra på nått Gry men inte är det varesig tv, radio eller mode för den delen. Hej då Gry nu byter jag kanal.

Varför har H&M och Lindex rippat varandras reklamfilmer, tror de att man inte ser att det är ett solklart palgiat eller vad är det frågan om? Undra vem som härmade vem? illa är det iallafall, nej, jag byter kanal... igen.

Sånt här kommer man fram till när man tittat lite för mycket på tv.

Jaha det här var ju ett lagom meningslöst inlägg med tillhörande egobild, varför då?
Nej nu vill jag ha sommar, lycka och långt hår bums, men det kommer med tiden.

/ Maria

Oh jävlar anamma, vilken vändning!

Arsenal i underläge med 2-0 i halvtid. En man utvisad. Ligaguldet skulle vara helt borta vid förlust. OCh vad händer i andra halvlek? Jo, första segern i ligan på 6 matcher efter en makalös vändning med mål av Gallas, van Persie och Fabbe! Nu sitter jag och Tim bänkade vi Man Utd - Aston Villa och hoppas på poängtapp för serieledarna!

Mycket vatten har runnit under broarna sedan jag bloggade senast. Jag har köpt en elbas, klarat antik/medeltids-tentan, firat påsk i Uppsala, varit i Stockholm och haft en myshelg med Louise, Eva och Michal samt mycket annat! Snart är det dags för en ny tenta och kommande vecka kommer nog tillbringas till största del i bibloteket med näsan i en bok!

Go Villa!
//Jon


Je suis blonde.



Kanske inte riktigt blond, men ljusare i alla fall.

Fotografering

Okej, kanske dagens rubrik inte alls var sådär fyndig och spännande men i min trötta hjärna var det allt som ploppade fram just nu. Det är ju det som denna dag har handlat om, enbart.

Klockan nio befann jag mig på plats vid Hornstull för att leka assistent åt Gudrun och Lisa. Hemmakollektionen skulle plåtas och stora fina kameror fyllde den lilla lägenheten tillsammans med en hel hög av kuddfodral och gardiner. Mina insatser bestod främst i akutshopping av bullar, växter och mjölk. Utöver det hann jag även med att stryka, stryka och stryka. Men det är väl det en praktikant får stå ut med. Att le och säga; det fixar jag!

Men tro inte att jag har haft tråkigt för det! På slutet av dagen filmade vi lite och jag fick både vara med på kort och på film. Trötta som vi var blev det mycket fniss i de sista scenerna som utspelade sig vid ett köksbord dukat med torra bullar och coca cola som stand-in för kaffet.

Nu sitter jag här med Hanna och lyssnar på Land Of Talk. Vi såg dem när de spelade förband åt The Decemberists i Berlin. Jag kommer ihåg att jag tyckte att de var riktigt bra med sin tuffa sångerska/gitarrist. När jag kom hem kändes skivan bara sådär men nu har jag hunnit lyssna in mig lite igen och kommit fram till att de faktiskt är riktigt bra. Mitt tips är att lyssna på låten Magnetic Hill. Hade tänkt länka in den här men eftersom den funktionen inte vill fungera just nu så för ni fixa det själva.

Ha en bra kväll! 
So long/Louise

YouTube-nörden Tim!

Jag finns på YouTube nu! Under helgen hemma i Falun spelade jag in tre små videoklipp med mig och en ganska ostämd gitarr. Men de finns i alla fall nu att skåda på YouTube, vare sig ni vill eller inte.

Horizons:


Blood On The Rooftops:


Blackbird:



Like it or not. I övrigt är livet i en jobbig fas just nu. Jag vill veta vad jag vill, men det går inte. Ibland vore det faktiskt lättare om det fanns en mer specifik anledning till allt det här. Då kan man liksom bara bestämma sig. Så är det dock inte... Men vad som än händer så blir det för det bästa. Man kan inte annat än att göra det som känns rätt, eller hur? Det löser sig.

/Tim

Påsk och byxshopping.

Så är påsken kommen.

Jag är i Falun och ska äta lax i massor med familjen över påsk. Kanhända slinker en sillbit ner också. Moster och jag gjorde en grym wasabisill som inte går av för hackor! Om intresse finns för receptet delar jag mer än gärna med mig av det.

Stockholm bjuder annars på snöslask, hundpromenader och trötta hemmakvällar. Jag ska försöka vara lite mer duktig och hitta på saker efter praktiken men än så länge har det varit lite dåligt på den fronten måste jag säga. Praktiken flyter på och på tisdag ska jag vara assistent på en modefotografering! Det blir spännande.

Idag åkte jag och mamma till mormors grav med några små påskliljor. Det är alltid så fint där. Och kallt. På hemvägen svängde vi in på Emmaus och jag fyndade två par 70-talsbrallor och en tantväska.

image143
Lite kassa bilder men det lämnar plats för en härlig fantasi istället.

Nu ska vi färga håret och sen blir det en liten tripp för att hälsa på gamle Johan.

Glad Påsk!
/Lois


Hemma

Nu är jag i trygga säkra Sverige igen. Två veckor i Storbritannien gick sjukt snabbt men det känns ändå som jag varit borta jättelänge. Konstigt. Vi hann med så mycket så det är svårt att samla tankarna om det. Men den överväldigande känslan är att jag har haft hur kul som helst. Veckan i Chester tillsammans med klassen var kanon, många roliga kvällar på pubar, intressanta skolbesök och en underbart fin och mysig stadskärna att vandra runt i. Var himla kul att lära känna fler folk i klassen, man får verkligen se hur personer är på riktigt under en vecka så där. Lite skillnad mot att bara träffa dem två gånger i veckan på föreläsningar. Vissa personer levde upp till mina fördomar, andra inte!

Andra veckan var vi i Skottland, först i Edinbörröh och sen i Glasgow. Edinburgh var mysigt och precis lagomt stort. Vi gick på guideturer, museer och konstgallerier. Vi åkte även på en dagstripp till Skotska höglandet och Loch Ness. Vilket landskap! Nere på låglandet är Skottland förvånansvärt likt Sverige, men upp i höglandet är det helt annorlunda. Berg och dalar och floder och sjöar. Jättefint! Men tyvärr såg vi inte skymten av Nessie...

Glasgow blev ett litet antiklimax för mig. Vi hade bara två dagar där, dessutom hade vi inget planerat för de dagarna, så det blev nästan som en enda lång väntan på att flyga hem igen. Vädret var inte så bra heller.

Ett litet smakprov på bilder från min kamera (som för övrigt åt upp ungefär 10 batterier för mig under resan. Jag fattar inte.)


















The melancholy death of oyster boy and other stories

Jag ville bara visa ett par bilder ur den fina bok som söta Tim köpt åt mig i England.
The melancholy death of oyster boy and other stories, det är små makabra historier skrivna och illustrerade av Tim Burton, hur fint som helst! Tack babe!

image120

"Stick Boy noticed that his chrismastree looked healthier
than he did."

image122

"The boy with Nails In His Eyes
put up his aluminum tree.
It looked pretty strange
because he couldn't really see."

Min favorit blev dock inte med på bild, den handlar om den lilla brieost pojken hihi:

"Brie Boy had a dream he only had twice,
that his full, round head was only a slice.
The other children never let Brie Boy play...
...but at least he went well with a nice Chardonnay."




/ Maria




hoooliday

Igår var en mycket trevlig dag! Jag och Gabbis tog oss en liten mini semester i Linköping och gjorde turistiga saker, jättemysigt. Vi besökte Linköpingsslott och domkyrkomuseeum, gick på påskmarknad i gamla Linköping, fikade och strosade på stan. Tänk vad flott att man kan ha semester när man vill, underbart!

image108

linköpings slott, så flott!

image109

på slottet fick man prova medeltida kläder - gabbis blir lycklig!

image110

image111


image113

image114

söt liten butik i gamla linköping

image115

image117

inne i domkyrkan övade en kyrkokör, mycket stämningsfullt att lyssna till när vi smög runt i den stora kyrkan och tittade på allt guldet, men aktade oss för att kliva på gravarna.

Dagen avslutades hemma hos oss i Norrköping med hemlagad pizza, folköl, chips, dipp och melodifestivalen. Toppendag, tack för den Gabbis.

Bästa möjliga början på nästa dag blev det också då Tim äntligen kom hem strax innan ett, äntligen :D

ps. Gabbis nu vet jag varför gamla Linköping ligger så långt ifrån "nya" Linköping. Tim har berättat för mig att man flyttade de gamla husen för att bevara dem när Sveriges städer byggdes om under 60-talet. Så man plockade helt sonika ner dem och byggde upp dem igen en bit utanför staden, så var det med den saken :) . ds

/ Maria

tösabiten

Jag och Gabbis sitter i skrivande stund och planerar en kulturell lördag i Linköping, vi får se vad det blir, lovar att återkomma med resultatet.

Hoppas ni har en fin fredagskväll allesammans!
puss / Maria


image107
en liten tös jag knåpade ihop på praktiken, fast det känns som hon skulle passa bättre på din praktik lois ;)

Rapportering från Hufvudstaden

Så, då var även den allra första riktiga praktikdagen för mig avklarad. Jag känner mig skitnöjd. Med en egen datorn på avdelningen sattes jag i jobb från första sekund. Mina uppgifter kommer vara varierande och jag kommer få hoppa in lite här och där på olika projekt. En rolig sak händer på måndag, då ska jag och två damer ut och shoppa loss på diverse second handaffärer runtomkring i Stockholm. Uppdraget är att hitta fina gamla möbler att klä om i höstens tygkollektioner inför en fotning som jag ska hjälpa till med. Sicket lyxjobb! Shoppa liksom. Särskilt med ett fett företag i ryggen som står för utgifterna. Det gör inget att jag inte får något själv, tror det kommer bli grymt ändå! 

Kvällen spenderades med en massa söta kompisar från skolan på ett lite skabbigt indiefik. Det var mysigt att höra vad alla håller på med under praktiken. Mycket skitsnack blev det också men det hör till, med 6 tjejer försökte Michal tappert att inflika lite då och då i stil med, "vi åt haloumiost idag, är det någon som har ätit det?".

Nu sitter jag här i mysbrallor och inväntar Moster och vovven. Det är kul med ett litet kollektiv på sisådär 25 kvm, man lär sig uppskatta en del saker här i livet.

Jon, krama nallen från mig! :*

Blåljus på Kungsgatan.

Idag när jag skulle gå och handla var det en fruktansvärd storm av blåljus borta vid skvallertorget. Brandbilar, ambulanser och poliser som stod och dirigerade om trafiken. Jag gick förbi och kollade vad som hade hänt. Svårt att säga visade det sig. Nog för att folk rullades in i ambulanser överallt, men de tre bilar som verkade ha varit inblandade i olyckan såg inte så kvaddade ut. Måste föjla upp det här på någon lokal nyhetssida. Tänk va det händer saker i vårt lilla kvarter Nordantill. Härom veckan var det även strömavbrott i hela stadsdelen under typ en timme...

Nordantillredaktionen sprids allt mer över världen. Senast att lämna staden var Louise som började sin praktik på Gudrun Sjödén i Stockholm idag. Enligt en rapport var det en trevlig första dag, kanske kommer det en längre artikel om det lite senare. Jag har även fått ett livstecken från vår Skottlandskorre Tim. Lite hemlängtan kan rapporteras från den fronten.

En liten push för Tallest Man On Earths album Shallow Grave som släpptes för någon vecka sedan. Helt makalöst bra.
- Likt Dylan?
- Ja!
- Bättre än Dylan?
- Ja!

//Jon (håller ställningarna i Peking)

Greetings!

Well, hello everybody!

I've just arrived in Edinburgh, Scotland and checked in to Globetrotters Inn Hostel. The week in Chester was amazing, we had lots of fun!

Okej, jag orkar inte mer.. Men vi har det i alla fall jattebra, veckan i Chester tillsammans med klassen var grymt rolig. Sista kvallen blev gradden pa moset, en avslutningsfest med middag, vin, sang, tal, diplom, tarar och skratt. Underbart! Under veckan har vi bland annat besokt skolor i England, varit pa guidad tour genom staden, akt pa bussutflykt till norra Wales och mycket annat. Veckan som kommer spenderar vi i Skottland, forst Edinburgh och sedan Glasgow de tva sista dagarna.

Jag saknar er alla dar hemma!! Det ska bli skitkul att traffas och horas om en vecka! Men tills dess, TAKE CARE!

/Tim Koch

Bilder.

Några bilder från gårdagen:

image103
De omtalade.


image105
Det bortglömda favoritgodiset.




Efter maten kände vi att det var dags att röra på oss och hann med nöd och näppe med tåget mot Linköping. Väl där träffade vi Jonatan samt Ida och Nippe som spelade skivor på Atmosfär. Var riktigt dåligt med folk men vi hade mysigt ändå.

image106
Två jätteglada.

/Louise

Avec moi!

Idag har varit en väldigt bra dag, jag och Patrik på praktiken fick ihop en folder som vi arbetat med under veckan och det blev mycket bättre än jag trott, vidare har jag gjort lite illustrationer idag och byggt upp och tagit emot lite kunder i industris monter på chockladfestivalen. Så lärorikt  och roligt med praktik, har lärt mig sjukt mycket på bara knappt två veckor.

Nu sitter jag i soffan efter att ha avnjutit en liten singel lyxfredagsmiddag (jag med!) med räkor, avocado, baguett, rödlök och gräddfil. mums! Väntar på pappa och bror som bör anlända vilken sekund som helst. Imorron är det ikea och shoppingtur på stan som gäller, och kanske lite storhandling på willys, det gäller att passa på när man har en bil till förfogande :)

För övrigt saknar jag min lilla Tim för mycket. Han är ju så fin och gullig och då blir det lite jobbigt när han ska vara borta så här länge....py halva tiden kvar nu... hmm...
Puss på dig finaste om du läser det här.

/ Maria


image102
liten söt liten blommig kofta hittade jag i falun, den ville bli min

Så skall en riktig fredagskväll intas.

... med gratinerade blåmusslor och ett glas rödvin. Efter en vända på stan och en fika på Kuriosa var varken jag eller Jon särskilt hungriga så vi bestämde oss för att lyxa till det lite med enbart musslor, och till efterätt några småostar. På det gamla anrika Kuriosa kunde man dessutom till min förtjusning handla lösgodis i små glasburkar (ni vet, så som Pippi gör) och jag hittade mina gamla favoriter! Trodde inte att salmiakpastiller gjordes längre, efter att tablettaskarna försvann. Glad som en lärka kunde jag även konstatera att de smakade likadant, sådär salta och med massor av lakritssmak! Så alltså; fika, lakrits, musslor, rödvin (vitlöksbaguette också), vad mer kan man begära i matväg av en fredagskväll som denna?

Jag gjorde för övrigt en repris på måndagen, gick och vattnade blommor hos Eva och Michal och på hemvägen svängde vi in på Myrornas. Och vad hittar man inte? Jo ännu ett par pjucks, som gjorda för mig! Det är rent utav en livsnjutning att handla skor på second hand. De är redan ingådda, mjuka och sköna, de är billiga och man är troligtvis väldigt ensam om att bära dem. Det är ungefär som mina föräldrar brukar säga när man plockar kantareller; man känner sig liksom rik efteråt. Det gör även jag när jag har fyndat något riktigt härligt!

Bild kommer senare eftersom kamerans batteri inte riktigt ville fullfölja kvällen.

Njut nu av en härlig och förhoppningsvis efterlängtad fredagskväll allihopa!
/Louise

Tentan avklarad!

Har klarat av första tentan på universitetet! Eller i alla fall själva skrivfasen. Sen återstår det att se om jag blir godkänd. Men det kändes i alla fall bra! När jag klev ut ur tentasalen sken solen mig rakt i ansiktet så jag tar det som ett gott tecken!

//Jon

Hello lover!

Jag måste ju också blogga om mina nya pjuks. I Falun hittade jag dessa underbara stövletter till HALVA REAPRISET på Scorett. Kan det bli bättre? Hello lover! (som Carrie skulle ha sagt)

Upptäckte också att  man kan hitta flera små älsklingar på Scorett, de rosa med rosetten är ju helt makalösa och de bruna bara måste få flytta in hos mig. GAH, vilka cravings!

/ Maria

image95


Uppslukad

Hö hö, nu får ni inte tro att jag har tagit över den här bloggen.. det är bara det att jag sitter hemma vid datorn och filurar hela dagarna. Så det blir liksom att man kommer på saker att skriva om hela tiden, när man tar en paus från pluggandet lite då och då.

Här är min älskling när han tittar på The West Wing.

image94
Okontaktbar.

Puss! /Louise

T-shirt på tapeten

Ohoj allihopa! Det här med fondväggar är ju sedan länge historia, det nya är så kallade wall arts. Det har funnits på marknaden rätt länge i välsorterade inredningsbutiker och på webshoppar. Nu finns de även på kanske världens roligaste hemsida, threadless.com. Jag har tidigare beställt en massa fina och personliga t-shirtar därifrån, efter att min vän Jonatan har tipsat mig. Att man nu också kan få trycken förstorade och uppsatta på väggen gör att mitt lilla inredningshjärta tar ett skutt! Jag tycker att alla är jättefina och jag skulle mer än gärna vilja ha ett i vardagsrummet.


image91
På väggen.


image93
På magen.


/Louise

Prisvärt!

Besöket på mio i söndags resulterade i ett nytt inköp i form av en hushållsvåg. Vi har länge velat ha en sådan men då de har varit lite för dyra har det inte blivit av. På mio hade de dock en mycket prisvärd våg (150 kr), ståendes i fyndhörnan. Den är otroligt tjusig och fungerar utmärkt!

image90



På vägen hem från Eva och Michal svängde jag in en snabbis på Myrornas, och vad fann jag inte då? Jo, världens sötaste och skönaste skor som sitter som en smäck! Endast 50 riksdaler fick jag pröjsa och jag känner mig nöjdast i världen just nu.

image89
Bilden fick bli svartvit på grund av de något överansträngda och rosa vinterfötterna.

Nu ska jag laga en broccoli- och purjolökspaj med avocadosallad till mig, Jon och Maria. (Om du läser detta Tim, vi saknar dig! Hoppas England är grymt.)

Norrköping by night

Efter lite tjatandes fick jag tillslut med mig Jon ut på en liten nattlig promenad. Vi är fortfarande inga experter på det där med systemdigitalkamera, men ju mer man övar...

 Provade att ta några kort med stativ och lång slutartid. Synd bara på den fattiga trafiken denna söndagskväll.

image85
Norra promenaden.

image86
Rondellen vid polishuset.

image87
Järnvägsbron.


/Louise och Jon

Duggan avklarad

Grattis till både mig och Maria som klarade duggan! Fyy vad skönt, nu slapp vi ångesten över en omdugga. Hade jag bara presterat 1 poäng till hade jag också fått en 4a. Typiskt. Maria, du klådde mig med 2! Men jag är glad ändå, den där duggan var inte värd ännu en omgång, den var bara otroligt rysframkallande. Föresten, grattis också till den ENDA som fick en 5a.

/Louise

Trevlig helg!

En finfin helg har gått förbi! Lördagen började med säsongens första träningsmatch med Skarphagen. Det blev en skön vinst med 4-3 mot Klockartorpet. Jag gjorde en stabil insats som mittback (!) och kände mig nöjd! Sen kom familjen Hulander ner på besök! Vi strosade på stan, handlade på Willys, kollade på lite fotboll och käkade supergod middag på japansk restaurang!

Söndagen inleddes med vasaloppsbrunch innehållandes det mesta. Lite surt att det blev norsk seger i loppet bara... Efter en shoppingtimme på Media Markt och en snabblunch begav sig familjen hem till Falun igen och nu sitter jag och Louise bänkade för Jamie Oliver!

Jag ser fram emot nästa helg. Då är tentan avklarad och man vet hur det gick i Arsenals ödesmatch mot Milan i champions league!

//Jon

RSS 2.0