"fotografen"

jag kan faktiskt inte hantera min kamera, det är helt sant. jag vet inte vad jag håller på med. jag skruvar och pillar lite hit och lite dit, knäpper en bild här en där, men jag vet faktiskt inte vad jag håller på med...egentligen...

fast det struntar jag i. jag och min kamera kommunicerar mer på ett eeeh... känslomässigt plan.
här kommer några bilder där inte en inställning är rätt och som varje skolad fotograf skulle sky...egentligen...
för dom är ju inte "rätt" och då är dom inte fina, eller?
Hur funkar det där med fint och fult...egentligen?


Oh my god!

Jag hittade alldeles nyss ett smakprov från Decemberists kommande album, The Hazards of Love, som kommer ut i Mars! Det är en rockopera! Det är en kontinuerlig handling genom albumet! Det är typ tre sångare förutom Colin som gör varsin roll i berättelsen! Och så kommer det här lilla smakprovet som verkligen är HUR BRA SOM HELST! Taktbyten och allt!

Ladda hem, lyssna och njut!

The Wanting Comes in Waves

(Pack of Strays är för övrigt en bra blogg som hittar såna här saker!)

/ Tim

solsken


idag var en fin dag, vi åkte madrass i finaste vintervädret! LYCKA

/ Maria

Sicket glid...

Jon provar på glidet på en frusen liten pöl!
/Louise

Alla hjaertans dag

Vi tog en långpromenad i solen, sen gick vi och köpte varsin semla. Ikväll blir det Moulin Rouge och chips. Nu önskar vi alla en fin fortsättning på alla hjärtans dag. /Louise och Jon


Fredagssysselsättning

Här sitter jag och inväntar Jon som kommer med tåget om några timmar. Jag städar lite halvt om halvt men pauserna är konstigt nog längre än själva städandet. Varför? Svaret heter Bubble Bazinga! Ett nytt spel som man kan ladda ner som en widget direkt till dashboarden. Det påminner väldigt mycket om det gamla trogna Bubble Trouble men jag menar, ombyte förnöjer heter det ju.
Medan jag spelar lyssnar jag på Helgi Hrafn Jónsson, han låter ungefär som ett poppigare Sigur Rós. Nästa torsdag (19/2) spelar han  i Linköping på Herrgårn. Ska vi ta sällskap dit? Puss!

/Louise

the return of hjärtans fröjd

Jag beställde lite böcker för några dagar sedan.
Haruki Murakamis Kafka på stranden och Norweigan wood
samt Nicole Krauss's Kärlekens historia...

och sedan en till, The return of hjärtans fröjd av Per Nilsson.

Okej jag vet att jag inte är 15, eller 16 eller ens 17 år längre, men när det kommer en uppföljare till Hjärtans fröjd då måste man läsa den! Jag vet inte hur många högstadielever jag har omvandlat på ett sommarjobb en gång i tiden tack vare den boken. Från bokhatande  fjortisar till romantiserande läslusar på tre veckor, tack Per Nilsson!

För den är faktiskt alldelles alldelles underbar, så det så! och även om man inte är 15, 16 eller 17 år längre så är det  förvånandsvärt lätt att komma ihåg hur det var ändå.

/ MariaFågelsången

Den här videon har min kompis Mats Udd gjort. Jag tycker den är riktigt häftig och låten är också otroligt bra. Lyssna på den och den sätter sig på hjärnan direkt. Kreativa musikvideor kan få vilken idétorka som helst att börja blomstra. Den här ska få ta plats i min samling i alla fall.


Existensminimum - Fuglesang


Om man tittar riktigt noga ser man Mats också.
God morgon.
/Louise

maggie

oj så bra
och fint
och fantastiskt jävla viktigt!

se se se!
/ Maria

hallongrottor

Tänkte att jag skulle göra revansch i köket ikväll efter min lilla katastrof tidigare idag.
jag skulle baka hallongrottor!
fast det blev jordgubbsgrottor istället för vi hade ingen hallonsylt.

fintfint tänkte jag men jag var nog lite för ivrig med sylten för nu när jag tog ut dem såg de ut som de blivit slaktade hela bunten. och jordgubbssylten är mer brun i nyansen och klumpig så några vackra kakor vart det då inte. förhoppningsvis är de goda dock.

kanske borde jag hålla mig till illustrerade bakverk.

illis som kom till under en liite för lång föreläsning idag

chili con catastrof

ärade bloggläsare jag måste genast få berätta om något av det klantigaste och roligaste jag personligen lyckats åstadkomma.

det hela började med att jag i godan ro skulle värma på min matlåda med chili con carne - jamie oliver style. jag måste dock ha värmt den lilla lådan lite för länge för värmen gjorde att plastlådan blev lite vobblig och mjuk. hur som helst tar jag ut min låda klickar i en sked tsatziki, tar mitt vattenglas i ena handen och matlådan i den andra. det är här det inträffar... det är nu den fatala klantigheten får sitt genombrott!

kanterna på matlådan ger vika, lådan glider så flott ur min hand och SMACK rätt ner i golvet. jag försöker desperat fånga matlådan när den är påväg mot golvet och sträcker mig således ner efter den, detta göra att jag hamnar  direkt i skottgluggen för rekylen av chili con carne blandat med tzatsiki som skjuter upp ur matlådan med ofattbar kraft.

jag är täckt av chili con carne
köket är täckt av chili con carne
allt är täckt med chili con carne

och ja jag menar verkligen allt, jag har torkat bort chili från taket, gardinerna, väggarna, kylskåpet, stolarna, fönsterbrädan, glasögon, håret, armar, ben, ansikte och hals.

tyvärr hinner jag inte med en dusch innan jag ska tillbaka till skolan så för er stackare som ska träffa på mig där, "ja det är jag som luktar chili con carne med en hint av tsatziki!"

ps. jag kommer dock att byta kläder!

tataaa
/ mariaMidsummer Train

Denna söndagskväll passade jag på att redigera fotografier som jag tog i somras. Det var vid midsommar och jag åkte via Gävle, då de var tvugna att sätta in alla tåg de hade för att alla resenärer skulle få åka med. Ni vet, Midsommar = Dalarna för många. Tåget till Falun var från 50-talet och den stolta lokföraren sträckte lite extra på sig när jag frågade om jag fick fotografera inifrån förarhytten. Resultatet blev detta.


Längtar efter sommaren.
/Louise

RSS 2.0