grab twenty-five by the balls and say HEY twenty-five!

den här helgen hann vi med mycket. vi åkte till sthlm och träffade maja och hennes lilla etta, strosade på stan i det vackraste vädret, lunchade och brunchade med pauline, åkte ut till lidingö och tittade på vårt lilla tillfälliga boende hos azzy och jenny men framförallt firade vi eva som fyllt 25, med dunder och brak!

på fredagen hamnade vi på kinesisk restaurang i gamla stan tillsammans med maja. jag åt räkor och skogsöron (!) mycket gott, även om jag var lite orolig över mitt val till en början. skogsöron visde sig dock vara smarriga kinesiska murklor.

sedan drog vi oss vidare till söder och hamnade på en mysig bar, där tim plötsligt fick synfel och blev tvungen att låna majas brillor.


lördagen började tillsammans med pauline på östermalm, i jakt efter en viss present.

vi käkade sushi på en trapp i solen vid vattnet, kanska fint vill jag lova. som pauline sa, det känns som att man har semester!

därefter for jag och tim ut med pendeln till flotta lidingö och tittade på ett litet rum som vi ska hyra till hösten tills vi hittar nått större.sedan var det dags att ta sig in mot stan igen och svirra om inför kvällens festligheter. vi köpte indiskt och mötte upp festgänget på ett blåsigt berg i solnedgången.

god mat - gott sällskap!

pauline med det goda nan brödet

solen var fin men tyvärr räckte den inte för att hålla oss varma, så vi fortsatte hem till eva och michal på tavastgatan

där var det synnerligen festligt med ballonger i taket

och vi blev bjudna på smarriga snacks och fördrink


ett lyckligt födelsedagsbarn som lyckades blåsa ut alla ljusen! grattis söta eva!

rosetten var på platsgalet rolig fest och lyckad helg, det gör vi om snart igen!

/ Maria

dansa, dansa!igår började jag fundera på vad jag skulle ha på mig på evas 25-årsfest, vad som skulle packas med till stockholm.
jag hittade min söta bruna 50-tals klänning inne i garderoben och tyckte lite synd om den. mest för att jag aldrig använder den, den är lite för lång, går ner över knäna, och känns så där, inte riktigt användbar...så min första tanke var, jag syr upp den lite. hmm, eeh jaa..

okej, för det första; är jag faktiskt helt värdelös på att sy, jag har inget tålamod, jag mäter inte, gör ingenting ordentligt, och har ingen egentlig plan för vad jag håller på med utan jag bara gör, för jag vill att det ska bli klart och jättefint - det blir det dock sällan. oftast slutar det med att jag sitter helt svettig och sticker mig på nålen för att sedan kasta skiten i ren frustration. tacksamt nog för min lilla bruna femtiotals blåsa lyckades jag faktiskt bli klar den här gången och nöjd till på köpet. den blev snorkort och puffig med en liten rosett av spillbitarna, så nu lilla blåsa nu ska du få följa med ut och dansa!

over and out


Igår var vi på inlfyttningsfest hos Emese och Svante, som så många andra, hittat till nordantill. Roligt hade vi i deras fina lilla lägenhet och sen gick vi till hugos och dansade lite. Jag hade rosett i kragen kvällen till ära. Japp så var det!

Over and out
/ Maria

i papperskorgen

Tänkte jag skulle delge er några arbetsprovskisser (alltså inga färdiga resultat) som hamnat i papperskorgen, alla handlade om att skapa ett grafiskt självporträtt..

Maria som klippdocka; olika utseenden, intressen och känslor skulle porträtteras med hjälp av olika klippdockeoutfits utspridda på ett bord.Maria som rysk docka; "öppna och titta vad du hittar", lite samma tänk,  olika outfits, olika ansiktsuttryck, olika tillbehör som repesenterar olika intressen. Blev dock påmind om den UPPENBARA likheten med guldäggskampanjen, pinsamt därav --- > papperskorgen!
Typografi; jag har nyligen plöjt Marrcus Gärdes bok Typografins väg (mycket bra!) och inspirerades av det intressanta faktum att i grafisk form så skapar ord och bild tillsammans ett nytt språk. Enskilt säger de en sak tillsammans något nytt! Här är början på två skisser en med alla alfabetets bokstäver och en annan som endast skulle bestå av bokstäverna i mitt eget namn Maria Wester. Som ni ser hann de inte bli klara innan jag googlade på det och insåg att det inte var ett speciellt unikt grafiskt utförande.... ---- > papperskorgen!Nu får vi hoppas att jag kommer på nått nytt så jag slipper att dyka ner i papperskorgen igen och damma av nån av de här iallafall...

Wish me luck!

/ Maria

RSS 2.0