Trends come and go, but friendships are forever!

Ohh den är här, Trailern till satc filmen!
Som ett stoort fan av Carrie and the girls laddar jag för fullt inför släppet av filmen som är beräknat till slutet av maj, det blir garanterat till att plöja alla sex säsongerna inför premiären (för sisådär sjunde gången i ordningen) Hemlighetsmakeriet kring filmen har varit stort och tyvärr säger inte trailern speciellt mycket om handlingen, men några fantastiska outfits glimtar förbi iallafall. Mr. Big, Harry, Smith och Steve är självklart tillbaka och ny i gänget är Carries assistent som spelas av Jennifer Hudson, det ska bli intressant att se en ny karaktär. Filmen är skriven och regiserad av Michael Patrick King, som tidigare producerat tvserien.

så in och kika nu!
/Maria

image25

bilden lånad från imdb.com

Framtidens gitarr!

Här har vi en teknisk innovation som heter duga! Visserligen är den ingen jättenyhet för oss pryltokiga gitarrnördar. Men det kanske finns en och annan läsare av denna blogg som inte känner till Gibson Les Paul Robot Guitar. Den släpptes i begränsad upplaga den 7 december förra året och har så vitt jag förstår sålt slut. Inte särskilt konstigt kanske då priset endast var 19.995 (samma som en Les Paul Standard eller Classic) på 4SOUND.

Det fina med denna gitarr är att den stämmer sig själv. Den håller alltid grundstämningen och man kan dessutom välja mellan sex andra stämningar med ett enkelt knapptryck! Dessutom intonerar den automatiskt efter strängbyte eller justeringar. Låter som nått att ha va? Tänk va skönt att aldrig behöva stämma igen!

Nu var ju det här en pilotmodell men helt säkert kommer det att komma flera modeller med den här tekniken. Har dock svårt att se att den ska kunna konkurrera ut den vanliga analoga tekniken. Tror om inte annat att det kommer dröja länge. Trots allt är ju det hetaste man kan ha i gitarrväg en Les Paul eller en strata från 50- och 60-talet. Och de har ingen robot funktion. Men det är helt klart ett coolt steg i utvecklingen!
image24

//Jon

Dagens bravader + kvällens förhoppningar...

Idag har det varit självstudier som gällt. Jag har läst Macbeth, lite historia om England på 1600-talet och skrivit en VFu-rapport på 4 sidor. Ganska bra jobbat måste jag säga! Efter det var jag väl värd en promenad och en smaksatt kaffe med Jon på Fräcka Fröken. Den här gången spillde jag som tur var inte ut något. Förra gången "halkade" nämligen min kaffekopp ur handen på mig och allt kaffe hälldes ut över mitt knä. Som tur var hade jag en tidning just där, som fångade upp det mesta av den flytande materian.

Ikväll är det alltså, som föregående bloggare även nämnt, Premier League/Lången-kväll. Både jag och Jon har chans att vinna 1700 kr drygt. Känns som det finns en hyfsad chans också! Min rad ser ut som följer:

Chelsea - Reading 1
Derby - Manchester City 2
West Ham - Liverpool 2
Feyenoord - Alkmaar 1
Atletico Madrid - Valencia 1
Juventus - Inter 2

Odds: 33.43

En del ganska osäkra, men man måste ju våga satsa lite för att vinna!

/Tim

Vad är historia?

Det är vad jag har ägnat delar av min dag åt. Och svaret på den frågan är väl ganska självklart: historia är ett levande begrepp som har olika innebörd för alla. Vi enades om att det inte är ett entydigt begrepp. Väl så.

I övrigt har jag druckit kanske den största kaffekoppen någonsin idag. Hade tidig föreläsning om Rom i Linköping. Och tidig föreläsning innebär att man måste åka med bussen som går klockan 7. Jag var därför i stort behov av kaffe när pausen klockan 9 kom. Tänkte att nu slår jag på stort och tar en "bryggkaffe stl mellan". Den var som en hink! Höll inte på att få i mig allt, men pigg blev jag i alla fall! Undrar hur stor den stora bryggkaffen är?

Som jag förutspådde i gårdagens inlägg blev det seger för Arsenal. Till och med större än jag trodde, solklara 3-0 mot ett bedrövligt Newcastle! Tyvärr blev min skrällmatch på tipset, Sunderland-Bigmingham, inte den skräll jag hoppats på. Så vinsten gick om intet. Men i kväll är det nya tag! Har ännu fler skrällar i kväll. Ger bland annat Liverpool en ny chans, samt Tottenham borta mot Everton. Får se hur det går. Trevligt med lite Premier League-kvällar mitt i veckan, eller hur Tim?

// Jon

Jag vill till Chester!

Herregud vad det bloggas här! Jag känner att jag ligger lite efter! Det måste det genast bli ändring på!

Idag var första dagen på nya terminen i skolan (eftersom i den akademiska världen så håller höstterminen på några veckor in i Januari, logiskt nog). Massor med böcker har köpts, varav vissa delar av dem har skumlästs lite, scheman har pluggats in, dagar har planerats. Men det känns bra och kul! Just nu håller vi på med Storbritanniens historia och dessutom har vi börjat med lite Shakespeare. Båda dessa två saker skulle jag nog för fem år sedan inte tyckt varit ett dugg intressanta, men nu känns båda två riktigt roliga och spännande.

Fast mest av allt ser jag ändå fram emot resan till Chester i Mars. En veckas studiebesökande i den anrika gamla staden tillsammans med klassen. Utflykter till bergen i Wales, besök hos borgmästaren, praktik på engelska skolor m.m. Sedan en veckas resande var man vill i Storbritannien! Jag och fyra kompisar ska åka tåg upp till Skottland och förhoppningsvis kolla in Loch Ness, Edinburgh och Glasgow. Längtar redan hur mycket som helst!

Bara för att sukta er andra lite.. Så här ser Chester, en riktig såndär mysig, fin, engelsk stad, ut:
image22
image23

Väl mött om någon dag eller så! /Tim

Nick Cave And The Bad Seeds till Sverige!

Nyheten har landat, det är ett faktum. Nick Cave med tillhörande band släpper sin nya skiva DIG, LAZARUZ, DIG!!! den 8 mars och i och med skivsläppet väntas även en europaturné. Vi i Sverige har chansen att se och höra dem den 17e maj på Annexet, Globen.

Utan att verka alltför hispig och uppspelt måste jag säga att jag bara måste dit. Jag tror inte att det kommer komma alltför många chanser för mig att se Nick Cave i verkliga livet. Jag menar, jag hade ju en plan på att ta mig till Brighton och leta upp den flådigaste lyxvillan och vänta på att få se honom komma gåendes över grusgången, men, jag har en svag känsla av att det inte skulle fungera. Så, istället får jag nu hänge mig åt detta svettiga skämt som kallas vanligt, hederligt biljettköp som alla andra dödliga varelser är utelämnade till. Tanken på att inte få någon biljett sliter i mitt hjärta, tänk om jag missar det band som i flera år har varit mitt bästa? Som har gett mig inspiration, som har tröstat mig, som har gett mig glädje, som har varit rent ut sagt min enda sanna religion här i livet.. det får bara inte ske!

image21
Nick Cave, bild tagen från Ticnet.se

/Louise

Böcker vill jag lova!

Har just hämtat ut en gigantisk bunt med historiaböcker. Skaplig hög alltså! 7.3 kilo kunskap. Måste gå å snoka rätt på lite bra grejer om de tidiga högkulturerna nu... I kväll blir det träning och sen Arsenal. Mitt tips är 2-1 till gunners! Vi hörs!

//Jon

Djuren ute i naturen

Jag funderar på att skaffa de här fina tavlorna av Michael Sowa, ni kanske känner igen dem från Amelies (hon från Montmartre ni vet) sovrum. De passar fint hemma hos oss vill jag tro.
Michael Sowas bilder får mig att tänka på Beatrix Potter och hennes söta böcker alla de små engelska djuren. Finns det någon mer än jag som kommer ihåg den där fantastiska baletten baserad på hennes böcker som alltid gick vid jul där alla dansarna var utklädda till djur med stora lurviga huvuden. Den älskade jag!

/ Maria

image20image18
image19

Enchilladas med gucca!

Ett litet bildsmakprov på måndagens måltid.

image16

//Louise & Jon

Nybäddad debut

I takt med att denna blogg föddes passade man på att inviga de nya lakanen! Kanske inget jätteupphettsande inlägg direkt men jag kände att jag borde dela med mig av dessa underbara blommönstrade lakan. Man blir ju bara så glad av dem! Äkta satin på superrea på Hemtex några dagar innan jul. Vilket lycka!

image15

//Louise

Frukost och trevnad på bråddgatan!

Hej alla, och en glad måndagsmorgon på er!

För att kicka igång denna blogg intog jag och Tim en gemensam, amerikainspirerad frukost. Fattiga riddare (visserligen french toast, men ändå...), bacon och kaffe! Nyttigt så det förslår! Det kommer väl mest bli individuella inlägg här i bloggen, men detta är ett parinlägg!

Dagen som vi börjat så fint kommer fortsätta med skola och träning för oss båda! Så man kan väl säga att det kommer bli ett stadigt förfall i trevnad allteftersom dagen fortskrider!

På återhörande! Jon och Tim
425030-14425030-13

Välkommen till vår blogg!

Hej vänner
Här är första inlägget i vår lilla kollektivblogg. Detta inlednande inlägg skrivs på Smedjegatan ikväll efter ett parti yatzy som Louise vann.

I vår blogg kommer ni att kunna hitta intressant och ointressanta anekdoter från Nordantill, lite musik, lite foto, lite fest, lite design, fotboll, lite mode och nått recept kanske.

Puss på er allihop och välkommna hit!

/ Maria, Tim, Jon och Louise

image12

RSS 2.0