4årskalas

Egentligen fyllde jag och Jon fyra för nån vecka sen men eftersom det inte finns så mycket fritid i våra liv just nu så firade vi den i gårkväll istället.

På Fiskmagasinet i det berömda shoppingkvarteret Knäppingsborg begav vi oss, hungriga som tusan. Menyn för två kära bestod av:

- en aptitretare innehållandes strömming, lyxknäckebröd och rödlöksröra
- ett berg med färskt gott bröd + en helt fantastisk god tapenade + örtfärskost
- en förrätt som bestod av fisksoppa med saffran och aïoli
- och slutligen vitlöksdoftande vinkokta blåmusslor...

Till det serverades ett väl kylt italienskt vin.

Sådär, nu är väl alla avundsjuka och vrålhungriga efter den detaljerade beskrivningen.

Det var var i alla fall det som var meningen.

/Louise

lovechild






det hjälper inte att förneka, det är klart som korvspad, min nya frisyr är är jonatan och mias kärleksbarn!

Årets första snö

 Idag fick jag äntligen sjunga, heeej mitt vinterland!



I morse vaknade jag upp till en underbar morgon, det gjorde inte ens nått att jag väcktes liite för tidigt av snöplogen som dundrade förbi nere på gatan, för tim hade gjort frukost och tänt ljus. Efter frullen gick vi en vinterpromenad ner på stan och handlade ett par klappar, så här borde alla måndagar börja!

// Maria

the one and only

tim dallas koch



hittade den här fina bilden på tim från förra våren som jag tyckte visst ingen fick missa!

// maria

Tidsfördriv

Hej hej.

Jag har tenta nästa fredag, och fram till dess har jag bara en föreläsning. På tisdag. Jag ska alltså plugga och läsa och studera hemma massor av dagar. Men eftersom jag fick den senaste Genesisboxen i posten för två dagar sedan har jag än så länge skjutit pluggandet åt sidan. Jag menar, det GÅR ju inte att plugga när man har den här liggandes framför sig:



Alla Genesis skivor med Peter Gabriel som frontare (1970-1975) remastrade i 5.1-ljud och med tonvis av extramaterial, videos, konsertklipp, intervjuer... *dregglar* Jag har hittills hunnit beta av de tre första (Trespass, Nursery Cryme och Foxtrot) sittandes helt själv i lägenheten med nästan skadlig volym med texthäftet i händerna. Idag tänkte jag ta tag i de två mästerverken Selling England By The Pound och The Lamb Lies Down On Broadway. Det är helt sjukt vad bra det är, det är nästan som att upptäcka alla de här fantastiska albumen på nytt! Ljuden kommer runt omkring en från alla vinklar och det låter bara så jävla sjukt bra. Om jag någongång lyckas skriva en låt som ens kommer i närheten av herrarna Banks, Collins, Gabriel, Hackett och Rutherford gör på VARJE låt så är jag en lycklig man.

(Och ja okej då, jag ÄR en nörd)

/Tim

dirty dancing

Jag har landat hemma efter en lång dag i skolan, har lagat indisk currygryta med raita och ätit en ordentlig portion.  Jag är såå trött men samtidigt helt uppe i varv, egentligen borde jag gå och lägga mig med samma, men tror inte att jag ens kommer kunna blunda en tredjedels sekund. Hela min kropp är stressad, men huvudet är för trött för att fatta. Men det känns i kroppen i axlarna, nacken, magen, ont, ont, ont. Nu längat jag efter att Tim ska komma hem och klappa mig på håret och värma en två chokladmuffins. Det blir fint det!
psst klicka på bilden så får ni se nått  annat fint!



Sedan tror jag att allt skulle kännas lite bättre om det slutade vara sånt pissigt väder. Snö? Snart?

/// Maria




Regn!

Jag tror att det har regnat precis hela dagen idag! Från morgon till kväll. Det uppskattas ju verkligen när man jobbar utomhus ca 50% av dagen, inte har någon regnjacka och är förkyld. Med anledning av detta ligger jag i soffan hela kvällen och håller låg profil i väntan på att ovädret ska dra förbi!

Tänkte dela med mig av några bilder från London. Jag och Tim tog ju en blixttripp för att se Arsenal - Fenerbache förra veckan. Så här såg det ut!



Här kan man se mig med min nyinköpta Jamie Oliver-bok och arsenaltröjan på, Tim bänkad på Emirates Stadium, utsikten från våra platser och När Tim letar skivor i specialhörnan på HMV!

Mycket nöje!
//Jon

Our Life is Not a Movie, or Maybe

när pappa fyllde 50 fick han i present av oss barn att gå på okkervil river i stockholm, så det gjorde vi förra veckan och det var mycket bra!


jag och far anlände tidigare till sthlm medan mamma och syskon åkte bil ner ifrån falun. här försöker pappa guida dem rätt, haha det var inte det enklaste, men de kom fram tillslut iallafall.

sedan gömde vi oss ifrån snöstormen på ett litet sushihak, mycket gott!


okkervil spelade på debaser och mycket, mycket bra måste jag säga! vi fick lite halvtaskiga platser på sidan, men sångaren dedikerade en låt till oss som stod under balkongerna så då kändes det genast bättre.


// Maria

förresten hörrni andra nordantillbloggare, nu får ni allt ta att rycka upp er lite, innan folk tröttnar på mina inlägg stup i kvarten!

r.i.p sweet, sweet harddrive



Den gick inte att rädda, den är död!

Hårddisken alltså.
Så nu blir det till att annordna begravning för den lille som nu ligger inpaketerad i ett litet silver fodral. Fick en ny större och frisk hårddisk iallafall och Leopard,
men till "my old one" - DU FATTAS MIG, vila i frid!

Okej och nuuu ska jag sluta gnälla, jag tappade den i golvet, massa jobb och blider försvann, det sög, punkt slut. Det finns viktigare saker här i världen.

Men till alla er där hemma, backa upp era grejer, det är ganska bra ändå, när man väl sitter där, i skiten.

Ta hand om er!
// Maria

ps. innan jag fått alla mina program tillbaka får ni nöja er med crappy webcam bilder

helvetesjävlaförbannadeskit.

igår kväll tappade jag min mac book pro i golvet,
ja det var höjden av klantighet
och mycket, mycket onödigt.
antagligen har hårddisken pajat eftersom den inte fick kontakt med operativsystemet, och då är allt borta.
jag vill helst inte prata om tur en dag som denna, men det var ändå ganska trevligt att macbutiken hade öppet fast det var röd dag, så jag och pappa gick dit och lämnade in min älskade.
- snälla rädda det som räddas kan!
så 2-3  veckor kan jag bli datorlös, analog och ja, värdelös.
(obs. jag är ännu inte mogen för kommentarer som "men tänk på de som levde för 100 år sedan" eller "hade du inte backat up???") 

detta nya analoga liv har dock resulterat i att jag fått tid för andra sysslor, skura golvet exempelvis, inget ont som inte har nått gott med sig...och jag är inte ett dugg sarkastisk....

/ maria

Snö i Falun.

Hej alla!

Jag och Louise har tagit oss hem till dalarna denna helg. Vi tog tåget igår och anlände till fullskalig vinter. Ett lite roligt citat som ropades ut i högtalarsystemet under tågresan: "vi som jobbat idag, både lok och vagnar, tackar för oss." Sitter nu vid frukostbordet och blickar ut genom fönstret på ett ganska tjockt snötäcke och det är -4,5 grader ute.

Idag ska jag försöka ta det lugnt och träffa lite folk. Både mormor och farmor kommer förbi och jag hoppas få se Gustaf till kvällen. En höjdpunkt däremellan är ju den traditionsenliga stryktipsstunden runt 16-slaget. Jag och broder ska försöka mecka ihop en vinstrad och dryga ut våra reskassor. Samuel ska ju till australien på måndag och jag till London tillsammans med Tim på onsdag. Vi ska se Arsenal - Fenerbahce, WOHO!

http://www.bundesliga.de/media/images/international/england/arsenal_fabregas_x345.jpg

Morning glory, dags för en kopp kaffe!

//Jon

RSS 2.0