Snart nytt år!

Hej alla!

Om ganska exakt 12 timmar är 2008 ett minne och vi har tågat in i 2009. Det har spekulerats kraftigt i olika forum om hurvida den legendariska nordantillredaktionen från Norrköping kommer sammanstråla på en och samma fest i kväll. Nu kan jag officiellt bekräfta att vi alla kommer att befinna oss i varggården på en nyårstillställning i kväll. Det kommer att bjudas på en finfin middag och annat smått och gott. Däribland chips, som var en förutsättning för att den gode Maria skulle dyka upp.

Väl mött på andra sidan 12-slaget, då vi förhoppningsvis kan liva upp den här bloggen en aning med lite mer action!

//JongreetingsHoppas ni får en fin jul allihopa, med gran och gröt och klappar.
Stor kram från oss!
/Maria och Tim

Falun!

Hej!

Jag blev den första att stämpla ut från Norrköping innan jul i år. Anledningen är att mitt uppdrag på CRAMO tog slut i fredags och det passade perfekt att åka hem och jobba lite på KD i Borlänge under julrushen! Det var nästan exakt två år sedan jag slutade där och det är lite konstigt att komma tillbaka till ett tidigare liv. Allting är sig likt och det känns som att man inte missat en dag.

Det är vintrigt som tusan här hemma. Mycket snö och temperatur runt nollan. Kul kontrast till det eviga diset och regnet i norpan. 

Till then,
Jon

Skynda fynda!

Det är roligt med reklam på myspace.En paus i pluggandet bara.
/Louise

livin' la vida loca

Jösses
I onsdags nådde vi något av ett  stressklimax då vi hade två redovisningar på en dag för projekt som vi arbetat med större delen av hösten. japp pressen was on!
Det var extra underhållande när en av våra lärare (en mycket självgod sådan) påpekade att de siffor vi redovisade var fel att han minnsan satt på egna siffor som visad nått annat, jahapp vad skulle vi säga...neeej det är inte fel, det är rätt.. han: nej jag vet att ni har fel....jahaa... MEN vi hade 100% rätt, han hade fel, det tråkiga var att  det resulterade i att han dumförklarade oss inför hela klassen under redovisningen...upplyftande...!
Morgonen därpå (igår alltså) vaknade jag självklart med den obligatoriska post-major-redovisnings-förkylningen som brukar infinna sig varje år efter en stressig skolperiod. Mitt uppdrag denna dag var  att lämna in den rapport som hörde till vårt gigantiska internationella projekt. Efter många om och men feberyra och en icke fungernde skrivare kunde jag till sist lämna in rapportjävlen...men tro inte att den gav upp att haunta mig där.
Idag vaknade jag upp kallsvettig av min övertygelse att rapporten ju skulle ha skrivits på ENGELSKA! OMG! Plus att vår var 20 sidor för kort!! Som tur var det bara en ond dröm.
Idag har jag även pluggat till den tenta som jag har på onsdag (som jag förövrigt glömt att anmäla mig till) Skönt att "bara" ha tentan att fokusera på nu...
Dagens studier har resulterat i att jag nu vet att luminansspänningen för vitt är Uy=0,3 1V +0,59 1V+0,11 1V =1V
men också principen för hur ett kamerarör fungerar, så som denna ofantligt pedagogiska och välupplösta bild så tydligt demonstrerar:


Men på onsdag är tentan avklarad = officiellt jullov och min bästa farmor Ullabritt kommer och hälsar på oss för att inte tala om att det är fredag idag vilket innebär  fredagsmys och god mat med min finaste... Det finns ljus i slutet av tunneln!

// Maria

två timmar till godo...

Uppenbarligen hade jag ingen föreläsning nu som jag trodde, två timmar till godo, kaching! Det innebär också att jag hinner visa några bilder från veckan och helgen som varit och en liten bild som jag gjort till  far och dotters företag. Hmm man kanske skulle göra nått annat vettigt av de här två timmarna också, som att plugga på kommande tenta?
Ha det fint!
/ MariaLilla Mor.

Idag skickar jag alla mina tankar åt min kära lilla mamma.
Puss! /Louise

Andra advent!

En trevlig andra advent på er alla. Sitter i soffan och bloggar med min nya dator som jag är supernöjd med! Det är den nya Macbooken och den går som smort!

Helgen har inneburit en del kånkande. Igår hjälpte jag och Maria den nye norrköpingsinvånaren Marcus Nyberg att flytta in. Det var mycket trevligt med IKEA-montering och flyttpizza. Sen blev det en välkommen-till-stan-öl på vårt nya favoritställe, Den Salige Munken.

I morgon börjar jag min sista vecka på Cramo. Sen bär det av hem för jul och nyår i Falun och samtidigt lite jobb på KD i Borlänge. Det ska bli kul!

//Jon

RSS 2.0