Un, deux, trois.

1. Jag har färgat håret. I fredags hände detta och det resulterade i katastrof, tyckte jag då i alla fall. Nu har jag börjat vänja mig och toningen har redan börjat släppa lite. Det ser mycket bättre ut på bild än i verkligheten men här är jag i alla fall:



2. Igår gjorde vi lite spontansushi. Himla gott som vanligt. Fyllningen blev klassikern med lax, gurka och avokado. Som en nykomling kom dock rädisan och satte lite extra piff. För första gången i världshistorien provade vi även att rulla makirullen med riset utåt. Jon var en hejare och visade vart skåpet skulle stå, till och med sesamfröna kom med!



3. Senare samma kväll föreslog Maria den eminenta idén att vi skulle gå ut till någon solig servering och ta ett glas vin. Det var dock lättare sagt än gjort. Solen var påväg ned bakom takåsarna och uteserveringarna kryllade inte direkt. Efter en liten promenad bestämde vi oss för att slå oss ned på Världens Bar. Inget sofistikerat men mysigt ändå. Maria tog ett glas vitt och jag beställde en öl. Senare kom också Emese och Pauline och gjorde oss sällskap. Vi bestämde att det skulle bli många grillkvällar i vår. Det ser vi fram emot!


framed!

De här små söta ramarna köpte jag på loppis i Borlänge i helgen. Mamma och jag flängde runt på en handfull loppisar men utbudet var rätt klent tyvärr. Jag var ju visserligen också lite begränsad till sådant som fick plats i min lilla rullväska.

Jag får plats i den ena och lilla Tim i den andra.

Idag har jag och Louise förövrigt tagit en cykeltur till ingelsta och handlat såjord och frön så nu ska det planteras kryddväxter!
Tim och jag har beställt tågbiljetter till Stockholm den 18e maj, då ska vi ta oss en liten getaway till huvudstaden, se på Anna Järvinen och Christian Kjellvander på Cirkus, bo på fyrstjärnigt hotell och må bra.

det var det, tjipp!
/ Maria

image179

Helgen som varit.

En överlag lyckad helg måste jag säga. Innehållandes både festligheter, jobb och utvilning.

Lördagens fest med tema 60-tal blev otroligt lyckad. Efter att ha jobbar över på Kolis stressade vi i oss mat och svirade om. Tjusiga som få kilade vi iväg till tåget mot Linköping. På perrongen möttes vi av två stiliga kreationer vid namn Malin och Micke som även de skulle till festen. Vi gjorde sällskap.

På festen fanns diverse lustiga och snygga outfits, brownies med en hemlig ingridiens och bra musik. i dörren möttes vi av Tim som hade slurpat en drink som inte gick av för hackor hemma hos Linnéa. Vinboxen langades upp på bordet och kvällen hade börjat. Hela kvällen flöt på med prat, dans och sång. Tråkigt nog missade vi sista tåget hem, som för övrigt gick kl 01.30... för att citera Jon; "Jävla Östgötatrafiken. Hur kan sista tåget mellan två stora städer sluta gå halv 2 en lördagskväll?" Vi ställde alla oss den frågan medan vi pallrade oss in mot stan igen. Mötte upp Linnéa, käkade på Burger King och begav oss hem till Linnéa som generöst bjöd på sängplatser. Tack!

Söndagen förflöt i en dimma, men framåt kvällningen vankades det kanelbullar och kaffe hemma hos Tim och Maria. Helgen kunde inte ha avslutats bättre.

/Louise

Curse you folktandvården!

image178

Jag är så arg!

Igår åkte jag upp till Falun för att operera bort min visdomstand. Detta var något som varit planerat sedan länge och jag hade duktig som jag är ringt i förväg och kollat så att allting stämde, förklarat NOGA att jag bor i Norrköping och kan inte åka fram och tillbaka till Falun bara för en "koll", nedjå jag blev lovad att tanden skulle ryka fredagen den 25e och det var inga problem med det. Så jag pungar ut med 450 spänn av mitt futtiga studiebidrag för att ta mig upp till Falun. Tro inte att ni kommer undan nu SJ bara för att jag råkar vara mest arg på folktandvården, jag hatar er med era blodsugare som tvingar en att betala för att ens få sitta ner på tåget, nej visst jag kan stå i fyra timma istället det är ju verkligen ett alternativ.

Nåja tillbaka till dig Folktandvården
Så  idag vaknar jag, proppar  i mig massvis med frulle för att kunna stå mig ett tag eftersom jag räknat med flytande föda resten av dagen. Åker iväg till Folktandvården Norslund lagom till min tid halv elva.
Fem över halv elva är jag ute på parkeringen igen och är vrålarg.
FEM minuter tog det för en tandläkare och två tandhyginister att konstatera att "neeej men det där vågar vi nog oss inte på att göra, vi måste skicka dig på remiss till en kirurg, ja sånt här kan ju ta lite tid, men du får säkert en tid inom det närmsta HALV ÅRET!!!" Snälla söta ni, kunde ni inte ha konstaterat det sist jag var hos er???
Jävligt arg är jag på mig själv också, som gladerligen tackade för besöket och gick, visst inga problem boka en ny tid bara.. aaaahhhh

arg arg arg är jag nu och vill inte göra nånting.
Curse you folktandvården, curse you!

Det var ett tag sen!

Det var ett tag sen jag bloggade nu! Jag vet inte riktigt varför, men jag kommer bara inte för mig att logga in och sätta mig ner och skriva något intressant. Så därför tänker jag härmed reservera mig för att mina inlägg kanske inte blir sådär supergenomtänkta eller upplysande (som de varit förut såklart!).

Förra helgen var jag i Rom med min familj, det var hur roligt som helst. Massor med god mat, fina byggnader, mysiga fik och framförallt FINT VÄDER. Det var rätt skönt att kunna strosa omkring i t-shirt kan jag säga. Min familj måste ju vara den bästa någonsin, så himla glad att jag har er! Allihopa!

Tilbaks till verkligheten var det i måndags dock, med ett besök hos naprapaten för mitt onda knä som aldrig vill försvinna. Jag var nyss där igen idag, och nu börjar det faktiskt kännas bättre. Jag testade på träningen igår och det kändes bra. Tydligen är mitt högra skenben någon ynka millimeter kortare än det vänstra, så nu har jag ett litet geléinlägg i högra skon när jag tränar. Än så länge funkar det! Men fy faaaan vad ont det gör när ten gable naprapaaten trycker på knät. Helt sjukt. Fast på nåt sätt är det skön smärta, för det släpper gradvis hela tiden. Efteråt känner man sig sådär skönt mörbultad.

Idag har jag tenta, Language Proficiency Exam. Grammatik, översättning och så vidare. Jag har inte pluggat så mycket alls, satt bara igår med lite diagnosprov. Men det känns bra ändå, jag går på känsla!

Lilla Maria är i Falun för att dra ut en visdomstand den stackaren. Hoppas det går bra och vi ses på söndag!

För att avsluta detta förhållandevis långa inlägg delar jag med mig med några bilder från Romresan! Ha det bra allihopa!








/Tim

Den makalösa huvudvärken

I mitt knappt vakna tillstånd kan jag härmed meddela att jag har genomlidit jordens värsta huvudvärk någonsin. Den klamrar sig fortfarande fast i mitt bakhuvud, påväg ner mot axlarna men den har i alla fall mildrats något under natten. Vart kom den ifrån? Vad ville den mig? Den fick mig i alla fall sängliggandes i 18 timmar i sträck, knaprandes på panodil som kändes smått skrattretande. Ska det där lilla pillret få bort den dunderhuvudvärk som i maskopi med yresel och illamående gjort att jag knappt kunnat röra mig, inte ens blinka?

Nåväl, idag är en ny dag och jag ska försöka duscha bort allt sjukt.
Må väl! /Louise

våren

ett litet bildkomplement till jons inlägg om det finfina vädret
- ifrån en frisbeerunda i måndags

/ maria

image168

image169

image170


Våren har kommit till Norrköping!

Helt sjukt vilket trevligt väder det har bjudits på den här veckan. Solsken hela dagarna! Det gör ju inte ont att träna fotboll eller ta en promenad i folkparken på kvällarna nuförtiden...

Jag fick äntligen tillbaka min "Nya tiden-tenta" idag med ett rungande G i kanten! Riktigt skönt! För att fira detta gick jag och Tim ner på stan (i solskenet) och tog en räkmacka och shoppade lite på myrorna inför helgens 60-talsfest. Jag fyndade en brun manchesterkavaj för 60 spänn. Finfint!

Fotbollssäsongen har börjat som sagt. Premiären var i lördags och det blev tyvärr förlust. Jag har ju gått och blivit omskolad till mittback och min egen insats var väl ok, men 1-4 talar ju ett ganska tydligt språk... Jag missar chansen till revanch på lördag. Då ska jag nämligen jobba min första dag som värd på Kolmården. Ska bli riktigt kul! Den som vill kan ju dock kika in på Skarphagens hemsida och läsa Pollas utmärkta matchreferat... www.skarphagensik.se

Ikväll: Barca - Man Utd, men först familjen Kochs magiska tacopaj!

//Jon             

Long time no seen

Hela helgen har gått utan ett endaste knyst härifrån Nordantill. Dagarna har bland annat innehållit Kolmårdenbesök, tv, vänner, yatzy, god mat, vin och ost.

Idag är det strålande solsken och det riktigt känns i hela kroppen att våren äntligen är här! Satt ute i solen en timme idag med en bok, fick en aningens rosa nyans och några nya fräknar, jippi!

För övrigt finns inte så mycket att förtälja, kanske återkommer jag senare med nåt mer vettigt.

So long!
/Louise

vardagslyx

så här flott kan man få det
på en måndag!

image165

Jag och Louise överraskade pojkarna med en liten mumsig buffe i måndags bestående av:
· Nybakad potatis galette med färsk rosmarin och timjan
· Tapenade och pesto á la Jon
· Keso med chili och citron
· Söta körsbärstomater och ärtskidor
· Favorit morotssalladen nr2 med sesamfrön och solroskärnor
· Nybakat bröd med valnötter, hasselnötter och linfrön
· och så lite kyckling på det

gott var det!


Nu sitter jag här och försöker skriva klart min rapport, det ska nog gå men så vidare värst intressant blir den inte. Saknar redan min Tim som gick upp och åkte ivåg med familjen till Rom i morse vid halv fem. Är grymt avis, jag skulle verkligen vilja ha lite semester och åka utomlands, få lite sol i ansiktet och bara vara leeedig + att jag är väldigt sugen på italiensk pizza! Så om du läser lilla så får du äta lite pizza istället för mig, dricka espresso och ta många fina kort som jag kan få se när du kommer hem.

puss på er!
/ Maria

Blötdjuren

Igår när vi skulle ut och gå en fin och solig fotopromenad efter både regn och hagel började det konstigt nog regna igen. Och mycket värre den här gången. Med kamerorna under jackorna insåg vi att vi inte skulle ha en torr fläck på oss när vi väl var hemma. Men, ser man på, 2 minuter innan vi är hemma börjar solen stråla igen.

Det är nåt fel på Norrköpingsvädret. Vi skyller på växthuseffekten.





Nu sitter jag här med en stor kopp te och ska börja med dagens rapportskrivande.
Fin teburk från Erikshjälpen. Teet är från min lilla mor.



 /Louise

...

en liten tår för allt det hemska

image162


/ Maria

Hemköp i ett nötskal

Ah jag blir så trött. Hemköp kan inte märka ut sina varor ordentligt, så därför har jag nu gått och köpt 2 st citroner för 21 spänn. Kilopriset var 39,90:-. Vem fan köper så dyra citroner??

Jo, JAG!

Det värsta är att kravcitronerna kostade 17,90:-. Så nu ska jag ha dåligt samvete över det också.
Nu ska jag dricka kaffe.

/Louise

Todays make-up brought to you by Louise!

Nu när våren snart är här passar det väl extra bra med lite färg för att pigga upp sitt bleka vinteransikte.

Vad sägs som något i stil med; gul ögonskugga, brun kajal, ifyllda ögonbryn, mascara såklart, brunrosa rouge och rödrosa läppar?

image157

Jag tror det kommer bli en hit!

För övrigt har denna dag innehållit retorikplugg, inlyssnande av ny härlig musik och skrivande av motiveringar till olika tävlingar... Det är nämligen min nya grej, tävla på allt du kan, chansen finns! Oftast är det ju bara nåt i stil med "vilket år grundades Lindex?" och priset är en liten söt kjol eller dylikt. Så får det gå när det är snålt i portmonän. Finns hur mycket tävlingar som helst har jag upptäckt och oftast med kosmetika, resor eller kläder som pris. Det känns som om jag sänkt mig själv genom att delta, men varför? Jag gillar ju att få saker. Det är nästan samma sak.

en bild...




Jag delger er en liten bild som får tala för lördagens strapatser på Smedjegatan.
/ Maria


image154

half a bob please mr hairdresser

jag har klippt mig,

nu vet ni det.

image151

image152

image153

/ Maria

En stund sen...

Det är några begrepp som jag känner att jag måste reda ut. De kan nämligen skapa konflikter och leda till missförstånd.

Hur länge är nån timme sedan, några timmar?
Hur många är ett par? (Ja, jag vet, 1 par byxor, men 2 par vantar men liksom ett par dagar sen)
När är ett tag sedan?
En stund sedan?
Nyss?

En del kanske verkar självklara men ibland blir jag bara helt förvirrad. Det kanske inte är så noga men jag undrar.


Dagens aktiviteter

För det första måste jag bara säga att jag inte orkar prata om gårdagens match.. Det var bland det värsta jag upplevt framför TV:n. Från glädje till förtvivlan på 30 sekunder. Det går inte. Det händer inte. Jag fattar det inte. Jag blir bara mer upprörd ju mer jag tänker på det. Så det lägger vi åt sidan nu.


Dagens checklista för mig ser ut så här:

Ringa mormor och tacka för att hon är världens bästa mormor   [    ]
Läsa ett kapitel ur didaktikboken                                                         [    ]
Gå igenom Austen/Bronte-frågorna inför morgondagen                [    ]
Mejla studievägledare och boka ett möte                                          [    ]
Köpa nya träningsstrumpor                                                                  [    ]
Växla in min £20-sedel                                                                          [    ]
Hämta ut min beställda webbkamera (nu ska det YouTubas!)     [    ]


Vi kan ju höras framåt kvällen eller så, så får vi se hur bra jag lyckades med att kryssa i de där rutorna!

//Tim

Myskväll

Medan vissa andra har haft en något smärtsam fotbollskväll bänkade jag mig framför tvn för att avnjuta en film. Helt lägligt kom Canal + på att de skulle visa Eragon och gammal fantasynerd som jag är så var det bara att krypa upp med en skål med glass och mysa lite. Jag tycker att den var helt okej, ingen höjdarfilm men bra helt enkelt. Jag ger den 3/5. Draken hade ju ändå sjukt snygga fjäll! Kanske blir 3Danimationskursen för mig ändå. I övermorgon ska kurserna inför hösten vara valda. Jag funderar fortfarande...

/Louise

Pluggpaus!

Jag är hemma och äter lunch, dricker kaffe och lyssnar på Red Hot. Lite batteriladdning innan några timmars slutspurtspluggning inför tentan i morgon. Känns sådär, men om jag har lite tur med frågorna ska det nog kunna gå vägen!

Innan dess blir det dock en kväll med lite trevlig sport! Det är ju i kväll som Arsenals öde i Champions League bestäms! Jag tror på 1-1 vid full tid och ett avgörande av Toure i förlängningen!

Nej, nu måste jag gå tillbaka till biblan och plugga lite till! En redogörelse om den galna lagfesten och gårdagens första rep med nya bandprojektet kommer kanske senare!

//Jon

Förra våren..

Såg ni ut såhär!
image149

Hihi, vilka gobitar. Ser fram emot en ny härlig vår här i Nordantill.

Puss /Louise

"Kom inte hem med ett par till skor"

Jag har bestämt mig att jag ska bli en jävel på elgitarr. En timmes träning om dagen borde göra susen. Tänk er vilken resurs jag skulle bli. En grym tjej som både kan spela och se häftig ut, alla band borde vilja ha mig.

Just nu filas det på Radioheads Bodysnatchers. Med lite distortion på låter det helt okej och om några dagar borde den sitta. Det är roligt att öva på något, man märker så snabbt hur man blir allt bättre och bättre. Ger man upp en låt på kvällen så är det alldeles säkert att man kan den dagen därpå. Det är något mystiskt med det där. Så var det när jag spelade klassiska stycken också. Det är som om fingrarna får vila och rekreera sig över natten, men att de undermedvetet tränar medan man sover. Helt fantastiskt faktiskt.

Idag hittade jag mina kanske finaste skor nånsin:
image148
Införskaffade på Myrorna, åter igen. Slipsen är också ny!

Nu ska jag diska lite och eventuellt plantera om en blomma. Det är alltid lika rogivande. Skulle vilja lära mig ta sticklingar men vet inte riktigt hur jag ska börja.

Peace /Louise

Uppdatering

Det är inge Jamie Oliver ikväll :(
Jag som hade sett fram emot det så mycket!

/Lois

Gårdagen

Igår tog jag och Maria en tur till Linköping för att shoppa och luncha med Gabbis. Maria fyndade både en och två saker men det överlämnar jag åt henne!

Jon var på lagfest och även det överlämnar jag.

Vi andra lagade sjukt god mat, direkt hämtad ur Jamie Olivers nya kokbok. Morötter, avocado och apelsin fick samsas med annat mumsigt i en sallad. På drickfronten var det lite dåligt eftersom denna lilla festkväll planerades medan den började ungefär. Vi fick dricka det vi hade, det vill säga drinkar! Gabbis, den forna bartendern gjorde Whiskey Sour som jag tror alla tyckte var en hit utom jag då förstås. Det där med whiskey funkar bara vid speciella tillfällen, typ Irish Coffee med mamma. Den andra drinken för kvällen bestod av päronvodka, sockerlag, sprite och en massa lime och is- det var mer utav en louisedrink.

Under kvällen kom Jon och hälsade på och förhöjde festfaktorn. Vi spelade yatzy och myste runt köksbordet. Vid utgångstid bangade alla och vi gick hem och sov. Missade tydligen årets fetaste fest här i Norrköping.. det vill säga, OM vi inte lyckas göra en fetare under året. Nåt att satsa på kanske.

Skönt att vara hemma igen och lunka runt. Kommer sakna Stockholm med dess tillhörigheter men nu börjar ju faktiskt skolan igen. Det ska bli rätt skönt det också.

Missa inte Jamie ikväll!
/Louise

A Trick of the Tail Tour!

Nu har äntligen nyheterna nått mina öron! The Musical Box, världens främsta Genesis-coverband, ska åka ut på ännu en världsturné. Denna gång ska de reproducera Genesis turné från 1976 som följde albumet A Trick of the Tail. Den turnén var den allra första med den gode Phil Collins som frontare, efter att Peter Gabriel lämnat bandet året innan. Det finns så sjukt mycket bra låtar från den turnén, de blandade mycket äldre material med nytt från den nysläppta skivan.

Det som gör The Musical Box till det absolut bästa coverbandet är att de har Genesis tillåtelse att använda allt originalmaterial, i form av bakgrundsbilder, kostymer, instrument, smink, ljudeffekter, allt! Allt är EXAKT så som det var när det framfördes första gången. Medlemmarna i Genesis har varit på många av deras spelningar, och Phil Collins har dessutom gjort ett gästframträdande bakom trumsetet på en av konserterna. Ganska coolt.

Detta fantastiska band kommer nu alltså att stanna i Göteborg i september på den kommande världsturnén. Jag måste dit. Måste. Måste. Måste. Det blir liksom som en aptitretare inför den kommande (kanske kanske kanske) återföreningen med alla fem originalmedlemmarna i Genesis.

image147

Champagne... på en torsdag??

(Skånsk dialekt på rubriken)

Här kommer man hem, med champagne inköpt åt mostern, naiv och intets ont anandes vad som komma skall.

"Jaha, vad ska vi fira? Att det är torsdag? Nähä, att praktiken "typ" är slut och att jag kanske får sommarjobba där i några veckor. Jo det går jag med på, åhh, jordgubbar också??"

Eva, Åsa och jag har precis avslutat en middag bestående av snittar och champagne. Är det såhär stockholmslivet ser ut så flyttar jag hit bums! :) 

Imorgon blir det tårta från Gateau (tack Pauline för din generösa personalrabatt!) och lite farvälkaffe. Det ska bli både trist och skönt. Längtar efter Norrpan och dess tillhörigheter. Vem bjuder på fest?

Puss! /Louise

RSS 2.0