Den gråa vardagen.

Allt som oftast ser mina (och Marias) dagar ut såhär.
Gråa, och iprydda våra plugglasögon.
Men ikväll blir det i alla fall lite dans på Republik.
Kvällens akt heter Kristian Anttila och det kommer antagligen bli glatt och grymt! Välkommen på förfest hos oss.

Puss/lois

Min vän sprinklersystemet!

Hej alla! 

Jag är ju som bekant mitt uppe i min andra period som konsult på Cramo här i Norrköping. Det enda riktigt stora missödet under mitt förra besök för drygt ett år sedan var när jag tappade en "bajamaja" med trucken. Idag kom mitt nästa lilla snedsteg, tillika första missen under andra besöket. Jag skulle koppla in vattnet i en bod för att kolla kranar och varmvattenberedare och dä. Men jag råkade koppla på full stråle rakt in i sprinklersystemet. Ni kanske kan gissa att det blev ganska blött när 4 stenhårda strålar sprutade rakt ner på golvet. Rena turen att min kollega som befann sig inne i boden inte fick en dusch. 

Annars allt lugnt med mig. Hoppas att veckan går fort, ser fram emot att komma hem till Malung i helgen!

//Jon

Coldplay

På torsdagen åkte vi till Stockholm för att se på Coldplay i Globen. Jag fick min biljett i födelsedagspresent av Jon, den bästa presenten då jag trodde att vi hade missat att köpa biljetter.

Konserten var toppen och oavsett vad det står i recensionerna så får de 5 stjärnor av oss.
Bästa låten enligt mig var Lovers In Japan från nya skivan. Då släppte de även ner tusentals små pappersjärilar från taket.

Nu ska jag och Maria gå ner till Knäppingsborg och ta en kaffe.

So long/Louise

Bara några tankar om Rick Wright

Pink Floyds pianist och organist Rick Wright dog igår "after a short struggle with cancer". Det var helt overkligt när jag först såg det på Aftonbladets hemsida. 65 år är väl ingen ålder heller! Och det är så konstigt för han verkade må så bra bara för ett litet tag sedan, när han turnerade med Gilmour..

Pink Floyd var mitt första riktiga band som jag verkligen älskade över allting annat. Det var dem som öppnade dörren för den "riktiga" musiken för mig. Jag var väl ungefär 12 år gammal och pappa spelade liveskivan Pulse och Division Bell för mig. Jag hade aldrig aldrig aldrig någonsin hört något liknande. Det var milsvida bättre än ALL annan musik jag hade hört innan dess. Det var sjukt häftigt. Det var Pink Floyd som fick mig att börja leta upp annan musik från 70-talet (vilket gav mig Genesis, som tillsammans med Floyd är mina två absoluta favoriter genom tiderna). Det var Pink Floyd som fick mig att börja gå på konserter. Det var Pink Floyd som fick mig att spela gitarr, att sjunga, prova på pianot.

Jag har hört alla skivor, alla singlar, B-sidor, har över 20 bootlegs, sett massor av dokumentärer, gått på P-Floyd säkert 6 gånger, sett Roger Waters i Globen.. De har betytt otroligt mycket för mig och min musik. Därför känns det på något sätt som om jag nästan kände Rick. Även om jag säkert aldrig ens varit inom en radie av 100 mil om honom, så har han alltid haft en plats i mitt liv. I över 10 år nu. Det känns fortfarande konstigt att han inte finns mer. Även fast jag aldrig sagt ett ord till karln.

Jag tror ändå han fick ett bra slut på livet. Han behövde inte leva med cancern i flera år. Det fick fort. Han sa i intervjuer efter den senaste och sista turnén med Gilmour att det "was the most pleasant tour in my entire life". Så himla skönt att han fick ett lugnt och lyckligt slut på sitt liv, efter all mobbning av Waters och depressioner under 80-talet. Jag tror faktiskt han levde sitt drömliv från 1990 och framåt.

So long Rick! Jag SKA lära mig The Great Gig in the Sky någongång, jag lovar!

Lyssna på det här, är det inte hur fint som helst? Violent Sequence heter den, en demoversion av låten Us and Them av Rick Wright. En låt som senare skulle hamna på The Dark Side of the Moon./Tim
 

BEAutiful

ursäkta ordvitsen men bea szenfelds höst/vinter kollektion är så vacker att jag dånar.
G E  M I G  N U !

aa det var bara det jag skulle säga.
puss!
/maria
swedesplease!

okej jag är officiellt en MYCKET stolt flickvän, du är så duktig tim, du är min dude och det är vår apartement hihi.
hello saferide, those dancing days och så du, bäst, bäst bäst!
/maria

//topmodel//

Idag har vi sminkat, stylat och fotat en så fin tjej (och en liten kanin) till ett skolprojekt. Är galet stolt över tjejerna i vår grupp, vi drog ihop en riktigt proffsig photoshoot i en studentkorridor, en skolatelje och min källare här i nordantill, gosh!
Var bara tvungen att smygvisa en liten bild, men mer än så blir det inte här förrens allt är färdigt, men då ni!
Nu ska jag se på topmodel.
See ya darlings!
//Maria


you've got something on your face...ooh it IS your faceen tand fattigare...


"I'm going to give him an offer he can't refuse"


Nu var det längesen!

Nu var det alldeles för länge sen jag bloggade här. Jag vet inte vad det är, men något kommer alltid emellan mig och bloggandet. Jag kan aldrig ta mig tid att sätta mig och skriva. Men jag ska bättra mig! Eller.. Jag lovar att försöka bättra mig! Jag tror att en del av mig fortfarande tror att man alltid måste ha något intressant att skriva om, men det borde jag ju inse efter att bloggarna tar över internetvärlden att så inte är fallet. Så nu tänker jag inte skriva om något speciellt alls. Så.

Den här helgen är jag den enda som är kvar i stan utav Nordantillredaktionen. Maria är i Falun och överraskar sin snart 50-åriga far och har dessutom tagit ut en visdomstand. Jon och Louise är i Uppsala och går på marknad. Själv jobbade jag kväll på Arla igår, vilken fredagkväll! Nädå, det var inte så farligt. Lika bra att tjäna lite OB-pengar när ändå ingen är hemma.

Ikväll ska jag till Peter och Elin på tacos, rep och fest. Förhoppningsvis är Jejkop med också, så vi kan öva in låtarna igen. Det behövs nog efter sommaren!

Hmm, hur länge sedan var det jag skrev här egentligen? Vad vet ni? Jag har jobbar på Arla i sommar, sen åkte jag och Maria till Sardinien. Sen började jag först på Musiskt Lärande, men kände att det inte var min grej så jag bytte till Svenska istället. Så nu blir jag klassikern "Svensk- och Engelsklärare på gymnasiet"! Men det känns bra, det känns riktigt kul med svenska än så länge! Hmm.. vad har mer hänt? Just ja, jag och Marcus (som för övrigt flyttar hit ner till stan i vår!!) spelade på hans systers bröllop i Falun. Det var superkul, både bröllopet och festen efteråt (som slutade först 04.30 med en mycket billig taxiresa genom Falu stad hem till Trappstigen).

Veckorna framöver känns väldigt fullbokade. Ett axplock av vad som kommer hända kommer här:

-Nästa helg kanske mina föräldrar kommer och hälsar på
-Fredag nästa vecka är vi bjudna på kräftskiva hos Peter och Elin
-Torsdag v38 är det Coldplay i Globen!
-Helgen v38 är det träningsläger med Borgia
-v39 kommer min syster och hälsar på, innan hon åker iväg till Asien och ser.. Asien!
-Helgen v.39 åker jag och Maria till Falun till hennes pappas 50-årsfest

Så.. det var allt jag kom på.

Just ja, en sak till. Jon hittade en grym lägenhet som vi alla fyra i Nordantillgänget blev sugna på. En femma centralt i stan, som såg helt underbar ut. :) Vem vet, vi kanske bor i kollektiv snart??

Ha de gött! /Tim

ps. Det skulle inte förvåna mig om jag nu tänker så här: Eftersom det här inlägget blev så långt så har jag ju bloggat min ranson för några veckor, guuuud vad skönt! Men jag ska INTE tänka så! ds.

Ledig/arbetssökande.

Idag är min första dag som ledig/arbetssökande. Kolmården har bara öppet 5 helger till innan vi stänger för säsongen så nu är det dags att hitta sig ett nytt jobb. Har suttit och mailat runt lite på förmiddagen idag och ska ta the walk of shame ner till arbetsförmedligen om en stund.

Förutom att maila lite så har jag spenderat mycket av dagen på diverse Arsenal-sajter. Idag är sista dagen innan transferfönstret stänger och Arsené Wenger har en tendens att göra sena värvningar. Så förhoppningsvis trillar det in lite förstärkningar innan midnatt i kväll!

Det har ju varit lite semesterkänsla här på Nordantillbloggen under sommaren. Men nu är september och därmed också hösten här så nu ska det bli ändring på det!

//Jon

RSS 2.0