Framtidens gitarr!

Här har vi en teknisk innovation som heter duga! Visserligen är den ingen jättenyhet för oss pryltokiga gitarrnördar. Men det kanske finns en och annan läsare av denna blogg som inte känner till Gibson Les Paul Robot Guitar. Den släpptes i begränsad upplaga den 7 december förra året och har så vitt jag förstår sålt slut. Inte särskilt konstigt kanske då priset endast var 19.995 (samma som en Les Paul Standard eller Classic) på 4SOUND.

Det fina med denna gitarr är att den stämmer sig själv. Den håller alltid grundstämningen och man kan dessutom välja mellan sex andra stämningar med ett enkelt knapptryck! Dessutom intonerar den automatiskt efter strängbyte eller justeringar. Låter som nått att ha va? Tänk va skönt att aldrig behöva stämma igen!

Nu var ju det här en pilotmodell men helt säkert kommer det att komma flera modeller med den här tekniken. Har dock svårt att se att den ska kunna konkurrera ut den vanliga analoga tekniken. Tror om inte annat att det kommer dröja länge. Trots allt är ju det hetaste man kan ha i gitarrväg en Les Paul eller en strata från 50- och 60-talet. Och de har ingen robot funktion. Men det är helt klart ett coolt steg i utvecklingen!
image24

//Jon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0