A Trick of the Tail Tour!

Nu har äntligen nyheterna nått mina öron! The Musical Box, världens främsta Genesis-coverband, ska åka ut på ännu en världsturné. Denna gång ska de reproducera Genesis turné från 1976 som följde albumet A Trick of the Tail. Den turnén var den allra första med den gode Phil Collins som frontare, efter att Peter Gabriel lämnat bandet året innan. Det finns så sjukt mycket bra låtar från den turnén, de blandade mycket äldre material med nytt från den nysläppta skivan.

Det som gör The Musical Box till det absolut bästa coverbandet är att de har Genesis tillåtelse att använda allt originalmaterial, i form av bakgrundsbilder, kostymer, instrument, smink, ljudeffekter, allt! Allt är EXAKT så som det var när det framfördes första gången. Medlemmarna i Genesis har varit på många av deras spelningar, och Phil Collins har dessutom gjort ett gästframträdande bakom trumsetet på en av konserterna. Ganska coolt.

Detta fantastiska band kommer nu alltså att stanna i Göteborg i september på den kommande världsturnén. Jag måste dit. Måste. Måste. Måste. Det blir liksom som en aptitretare inför den kommande (kanske kanske kanske) återföreningen med alla fem originalmedlemmarna i Genesis.

image147

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0